image

Rotterdamse havenbedrijven gaan samen cybercrime aanpakken

woensdag 8 juni 2016, 10:10 door Redactie, 0 reacties

Bedrijven in de Rotterdamse haven gaan samenwerken tegen cybercrime. Havenbedrijven zouden regelmatig het doelwit van aanvallen zijn die vervelende gevolgen kunnen hebben, aldus havenmeester René de Vries die de samenwerking gaat coördineren.

"Er zijn gevallen bekend dat er bijvoorbeeld bij een containerterminal een container als het ware wordt vrijgegeven. Dan komt er keurig een vrachtwagen het terrein oprijden en neemt de container mee. Een dag later komt de rechtmatige eigenaar dezelfde container ophalen, maar die is dan al lang weg. Dat zijn toch vrij vervelende gevallen", zo laat De Vries tegenover BNR weten. In 2012 werd bekend dat cybercriminelen malware hadden gebruikt om containers in de Antwerpse haven te stelen.

Een jaar later bleek dat een bende drugshandelaren de websites van de twee grootste containerterminals in de haven van Antwerpen had gehackt, om zo containers met drugs te smokkelen. De hackers wijzigden de locatie en verplaatsing van de containers met drugs, waarna de drugscontainers werden opgehaald voordat de 'echte' transporteurs op de kade verschenen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.