image

Avast lanceert schoonmaaktool voor Windowscomputers

woensdag 8 juni 2016, 17:40 door Redactie, 5 reacties

Anti-virusbedrijf Avast heeft een schoonmaaktool voor Windowscomputers gelanceerd, vergelijkbaar met het populaire CCleaner. Avast Cleanup, zoals het programma heet, kan cookies verwijderen, de browsercache legen en surf- en downloadgeschiedenis wissen.

Ook kan het bepaalde applicaties, geplande taken en services tijdens het opstarten van Windows uitschakelen of vertragen, zodat de computer sneller opstart. Als laatste kan het programma ongebruikte applicaties verwijderen en het Windows Register opschonen. Avast Cleanup bevindt zich nog in de testfase en kan onafhankelijk van de beveiligingsproducten van het anti-virusbedrijf worden gebruikt.

Steeds meer anti-virusbedrijven bieden naast beveiligingssoftware ook programma's aan om de prestaties van computers te verbeteren. Zo heeft bijvoorbeeld anti-virusbedrijf AVG een hele reeks apps en programma's die niet direct iets met de detectie van malware te maken hebben, maar computergebruikers met allerlei taken moeten helpen, zoals een 'driver updater' en een applicatie voor betere computerprestaties.

Reacties (5)
08-06-2016, 20:21 door Flashback956 - Bijgewerkt: 08-06-2016, 20:22
Het laatste wat je wilt is de extra software van AVG, wat een troep is dat zeg. Ik heb dus sterke twijfel of Avast wel met iets degelijks komt. Ik blijf voorlopig lekker bij Ccleaner.
08-06-2016, 21:43 door Anoniem
Door Flashback956: Het laatste wat je wilt is de extra software van AVG, wat een troep is dat zeg. Ik heb dus sterke twijfel of Avast wel met iets degelijks komt. Ik blijf voorlopig lekker bij Ccleaner.
Avast heeft goede marketing vanwege zijn antivirus. Genoeg mensen dus die het wel zullen gebruiken. Al was het maar voor even, ze zullen wel geinfecteerd blijven aan die troep, register keys die blijven staan na het deinstalleren bijvoorbeeld.
09-06-2016, 12:03 door Anoniem
Door Flashback956: Het laatste wat je wilt is de extra software van AVG, wat een troep is dat zeg. Ik heb dus sterke twijfel of Avast wel met iets degelijks komt. Ik blijf voorlopig lekker bij Ccleaner.

Avast en AVG zijn aparte bedrijven volgens mij....
09-06-2016, 13:09 door Anoniem
De ene na de andere softwarepakket moet worden toegevoegd aan de toch al loodzware en ruimtevretende Windows-installatie. Scannen op virussen, scannen op cookies, scannen op "dode" registerwijzigingen, scannen op geschiedenis, scannen op [anders, n.l..........]. Ik kan me niet voorstellen dat een gemiddelde computerervaring onder Windows nog leuk is op die manier. Je bent constant bezig met je systeem in plaats van met computeren waarvoor het bedoeld is. Ik zou er kriegel van worden, eerlijk gezegd.

Als ik thuis kom van het werk zet ik mijn computer aan, draai standaard eerst even de updates (zo gepiept met het OS dat ik gebruik), en ga gewoon lekker aan de slag. Geen gedoe met wat voor scanner dan ook.

Nee, ik schrijf dit niet vanuit het oogpunt van leedvermaak of fanboisme (wordt soms erg mee geschermd hier!), maar vanuit het oogpunt dat de gemiddelde computerervaring dermate is dat de gebruiker voor zijn systeem moet werken in plaats van andersom. Ik zou dit niet accepteren. En heb het ook niet geaccepteerd. Vandaar bij mij ook geen Windows meer.

Alsjeblieft geen flamewars opstarten. Dit is niet de insteek van mijn posting, Dank je wel bij voorbaat!
09-06-2016, 18:18 door [Account Verwijderd]
Van nota bene een... anti-virusbedrijf dat in mei 2014 een security breach had waarbij bijna 450.000 e-mailadressen van klanten werden gestolen wil ik nog geen 1 Kb op mijn computer geïnstalleerd hebben!

https://blog.avast.com/2014/05/26/avast-forum-offline-due-to-attack
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.