image

Singaporese ambtenaren gaan offline wegens cyberaanvallen

vrijdag 10 juni 2016, 11:41 door Redactie, 1 reacties

Verschillende "zeer geraffineerde" cyberaanvallen zijn de reden dat Singaporese ambtenaren volgend jaar geen internttoegang meer op hun werkplek hebben. Dat heeft de Singaporese premier Lee Hsien Loong bekendgemaakt. Het gaat om zo'n 100.000 computers die van het internet worden afgesloten.

Eerder deze week kwam The Straits Times met het nieuws dat Singaporese ambtenaren vanwege beveiligingsmaatregelen in mei volgend jaar offline gaan, maar details of een reden werden niet gegeven. De Singaporese Business Times meldt nu dat de maatregel noodzakelijk is vanwege de geraffineerde aanvallen die de afgelopen jaren plaatsvonden.

"We hebben dit punt bereikt en besloten dit te doen. Zijn we er blij mee? Niet echt, omdat het onze dagelijkse productiviteit zal verminderen. Maar voor de beveiliging van onze systemen en burgers is het absoluut noodzakelijk", aldus Lee. Hij waarschuwt dat anders straks allerlei gevoelige gegevens van burgers, zoals belastinginformatie, op internet terecht zal komen. Volgens de premier hebben de aanvallen nog geen grote schade aangericht, maar is het beter om een dergelijke voorzorgsmaatregel nu al te nemen.

Reacties (1)
10-06-2016, 22:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.