Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Updates in Outlook 2010 noodzakelijk?

11-06-2016, 14:42 door khaemwaset, 12 reacties
De laatste maanden verschijnen er meerdere BELANGRIJKE updates voor de diverse componenten van Office 2010.
Microsoft beweert dat deze updates nodig zijn opdat iemand, die een willekeurige code invoert, de functionaliteit van de diverse componenten van Office 2010(Word,Excel,Outlook.....) zou kunnen overnemen.
MOET ik deze BELANGRIJKE updates installeren?
Reacties (12)
11-06-2016, 14:52 door Anoniem
Ja eigenlijk alle updates... vaak is er een discussie wel/niet, maar eigenlijk gewoon wel, elke update verbeterd het product...
Als je deze niet installeert vind ik ook dat je niet moet zeuren als er iets later niet goed werkt of dat je malware hebt gekregen door dit niet up-to-date product
11-06-2016, 16:28 door Army
Je moet niets, maar het is wel verstandig. Zeker als je aan internetbankieren doet bijvoorrbeeld of je computer gebruikt voor thuiswerken dan kan het niet installeren van updates je in een positie brengen dat je aansprakelijk kan worden gesteld bij misbruik. Dat laatste is niet een kwest of het gaat gebeuren, maar wanneer je aan de beurt bent. Voeg daar aan toe dat Outlook 2010 sinds oktober 2015 in extended support zit krijg je alleen nog security updates en dat zijn dus updates voor dingen waar al misbruik van gemaakt wordt.
11-06-2016, 18:52 door khaemwaset
KB3112343 is een BELANGRIJKE update volgens Microsoft.
Het is echter niet meer dan een upgrading naar Windows 10.
Ik wil Windows 7 houden en moet geen Windows 10 hebben.
Microsoft heeft gewaarschuwd dat men de Windows 7 gebruikers zou 'pushen' om naar Windows 10 te gaan door OPTIONELE updates als BELANGRIJK te omschrijven.
11-06-2016, 18:57 door khaemwaset
Army zegt dat die belangrijke updates noodzakelijk zijn.
Is KB 3112343 BELANGRIJK?
Volgens mij helemaal niet!!
Het is een lepe truk van de achterbakse Microsoft om Windows 7 gebruikers een Windows 10 aan hun been te lappen.
In een forum heeft men het al maanden over upgrading naar Windows 10 zonder autorisatie!!!
11-06-2016, 19:45 door Anoniem
Houd even in gedachten dat het in de vraagstelling over updates voor Office 2010 gaat...
Hierin zitten geen sneaky upgrade-componenten naar Windows 10 verstopt, dus gelukkig hoeven we 't daar nu niet over te hebben.

Afgelopen week hebben echter meerdere gebruikers van Office 2007 ook een update voor Office 2010 ontvangen, te weten KB2881030. Vreemd, want hun systeem voldoet niet aan de eisen die in het KB-artikel vermeld worden. Foutje van Microsoft?
11-06-2016, 19:54 door Anoniem
Door Anoniem: .. elke update verbeterd het product...
Dat is zeker niet waar! Ik heb genoeg freeware gezien die na diverse updates bloatware of nog erger geworden zijn. Voor office2010 maak ik een uitzondering. Zie bovenstaande postings en volgende postings.
11-06-2016, 19:55 door Spiff has left the building
Door khaemwaset, 14:42 uur:
De laatste maanden verschijnen er meerdere BELANGRIJKE updates voor de diverse componenten van Office 2010. [...]
MOET ik deze BELANGRIJKE updates installeren?
Door khaemwaset, 18:52 uur:
KB3112343 is een BELANGRIJKE update volgens Microsoft. [...]
Door khaemwaset, 18:57 uur:
Is KB 3112343 BELANGRIJK?

In je startpost vraag je naar belangrijke updates voor Microsoft Office.
Vervolgens heb je het over KB3112343, Windows Update Client update december 2015.
KB3112343 heeft natuurlijk niets maken met belangrijke updates voor Microsoft Office.
Wel is het zo dat het KB3112343 knowledge base article iets vermeldt waarvan niet iedereen gediend is: "enables support for additional upgrade scenarios from Windows 7 to Windows 10".

Als je bedoelt dat zogenaamd 'belangrijke' updates zoals KB3112343 je onzeker maken over de wenselijkheid van belangrijke updates, maak dan onderscheid tussen verschillende soorten belangrijke updates.
Maak onderscheid tussen beveiligingsupdates, en ándere belangrijke updates (en daarnaast aanbevolen updates en andere optionele updates).

Beveiligingsupdates installeren is verstandig, ook beveiligingsupdates voor Microsoft Office.
Of ándere belangrijke updates dan beveiligingsupdates (en aanbevolen updates, en andere optionele updates,) wenselijk zijn om te installeren, dat kun je van geval tot geval bekijken.
 
11-06-2016, 23:40 door khaemwaset
Spiff,
Dan moet ik dus telkens gaan kijken wat een BELANGRIJKE update inhoudt?
Want anders kan ik er niet achterkomen of KB3112343 voor mij BELANGRIJK is.
Voordat Microsoft begon met de Windows 7 gebruikers te 'pushen' naar Windows 10 waren alle BELANGRIJKE updates automatisch beveiligingsupdates.
Dat is nu dus verleden tijd?
12-06-2016, 00:37 door Spiff has left the building
Door khaemwaset, za.11-06, 23:40 uur:
Dan moet ik dus telkens gaan kijken wat een BELANGRIJKE update inhoudt?
In Windows Update wordt bij Windows beveiligingsupdates vermeld dat het beveiligingsupdates zijn.
(Ik weet niet zeker of hetzelfde geldt voor beveiligingsupdates voor andere Microsoft software, zoals voor Microsoft Office updates, daar heb ik geen ervaring mee.)
Voor alle via Windows Update aangeboden updates waarbij niet vermeld wordt dat het beveiligingsupdates zijn, is het verstandig om even het KB-artikel (knowledge base article) erbij te pakken en (inderdaad) te bekijken en beoordelen of je het een gewenste update vindt.

Als je zorgt dat in de instellingen van Windows Update de optie "Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates" uitgeschakeld is, dan worden zogenaamde 'aanbevolen' updates niet als 'belangrijk' aangeboden.
Onder de aangeboden belangrijke updates hoef je dan maar weinig niet-beveiligingsupdates te controleren op wenselijkheid.
Zowel de 'aanbevolen' en de andere optionele updates worden dan aangeboden onder optionele updates, en dan kun je die (mogelijkheid 1) eventueel negeren, of (mogelijkheid 2) per stuk beoordelen op wenselijkheid of onwenselijkheid, afhankelijk van je eigen voorkeuren en inzichten. Als je dat maandelijks doet, dan is dat niet al te veel werk.

Door khaemwaset, za.11-06, 23:40 uur:
Want anders kan ik er niet achterkomen of KB3112343 voor mij BELANGRIJK is.
KB3112343 krijgt in ieder geval niet de aanduiding "beveiligingsupdate", en is dus zeker minder belangrijk dan een beveiligingsupdate.
Maar buiten dat, om te beoordelen hoe belangrijk en hoe wenselijk, of eventueel onwenselijk, zo'n niet-beveiligingsupdate 'belangrijke' update is, is het (nogmaals: inderdaad) nodig het KB-artikel (knowledge base article) erbij te pakken en te bekijken en beoordelen of je het een gewenste update vindt.

Maar zoals ik hierboven al aangaf, met de optie "Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates" uitgeschakeld, en het maandelijks bijhouden van de updates, is dat best wel doenlijk.

Door khaemwaset, za.11-06, 23:40 uur:
Voordat Microsoft begon met de Windows 7 gebruikers te 'pushen' naar Windows 10 waren alle BELANGRIJKE updates automatisch beveiligingsupdates.
Nee, dat is niet correct.
Ook eerder waren er onder de 'belangrijke' updates naast beveiligingsupdates ook al ándere (niet-beveiligings) updates.
En stond "Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates" aangevinkt, dan kreeg je ook nog alle 'aanbevolen' updates al als 'belangrijke' updates aangeboden.
Niks nieuws wat die dingen betreft.
Wat sinds begin 2015 wél anders is, dat is dat een klein deel van de updates nu betrekking heeft op de mogelijkheid van het aanbieden van de upgrade naar Windows 10. En het is dus (mogelijkheid 1) op te letten die te vermijden, óf (mogelijkheid 2) om je daar niet druk over te maken en andere maatregelen te nemen, zoals het toepassen van DisableOSUpgrade=1 ("Turn off the upgrade to the latest version of windows through the windows update"), of als alternatief daarvoor eventueel een tool van derden te gebruiken, zoals Ultimate Outsider GWX Control Panel, of GRC Never10.
12-06-2016, 18:00 door khaemwaset
Spiff,
Op mijn PC heb ik aangevinkt dat ik belangrijke updates NIET op dezelfde manier mag ontvangen als aanbevolen of optionele updates.
Microsoft zet de UPGRADE-updates naar Windows 10 bij de belangrijke updates en dat zowel voor Windows 7 als voor Office 10.
U zegt dat bij de beveiligingsupdates telkens vermeld is dat ze dienen voor een beveiligingslek te patchen en dat er bijstaat dat het een BEVEILIGINGS-update is.
Dat klopt NIET!!
Microsoft durft een belangrijke update als BEVEILIGINGS-update betitelen en als je het dan nakijkt is het een upgrade-update naar Windows 10
12-06-2016, 19:56 door Spiff has left the building
Door khaemwaset, 18:00 uur:
Op mijn PC heb ik aangevinkt dat ik belangrijke updates NIET op dezelfde manier mag ontvangen als aanbevolen of optionele updates.
Bedoel je dat je de Windows Update optie "Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates" hebt uitgevinkt, dus het vinkje daarvoor hebt weggehaald?
N.B. Dat is niet hetzelfde als wat jij schrijft, dus ik weet niet wat je bedoelt.

Probeer precies en duidelijk te zijn.

Door khaemwaset, 18:00 uur:
Microsoft zet de UPGRADE-updates naar Windows 10 bij de belangrijke updates en dat zowel voor Windows 7 als voor Office 10.
1.
Weet je zeker dat in de Windows Update instellingen de optie "Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates" hebt uitgevinkt, dus het vinkje daarvoor hebt weggehaald?
2.
Welke updates bedoel je precies?
Welke KB-nummers?
Bedoel je de eerder besproken KB3112343, die werd inderdaad als een 'belangrijke' update aangeboden, als ik het me goed herinner, en het KB3112343 knowledge base article vermeldt naast "contains some improvements to Windows Update Client" tevens onder meer ook "enables support for additional upgrade scenarios from Windows 7 to Windows 10". Maar dat betekent voor zover me bekend is niet dat het installeren van die update de upgrade naar Windows 10 in gang zet.
Wel is KB3112343 beslist een voorbeeld van een door Microsoft als 'belangrijk' aangeduide update zonder beveiligingsupdate-aanduiding, waarvan je je als gebruiker persoonlijk mag afvragen of je die wel of niet wilt installeren. Zoals ik dat ook aangaf in mijn reactie van 00:37 uur: Voor alle via Windows Update aangeboden updates waarbij niet vermeld wordt dat het beveiligingsupdates zijn, is het verstandig om het KB-artikel (knowledge base article) erbij te pakken en te bekijken en beoordelen of je het een gewenste update vindt, of niet.
3.
Wat bedoel je met "upgrade-updates naar Windows 10 [...] voor Office 10"?
Office updates zullen geen betrekking hebben op het aanbieden van de upgrade naar Windows 10, neem ik aan.

Ook hier weer:
Probeer precies en duidelijk te zijn.

Door khaemwaset, 18:00 uur:
Microsoft durft een belangrijke update als BEVEILIGINGS-update betitelen en als je het dan nakijkt is het een upgrade-update naar Windows 10
Wil je dan ook wel aangeven over welke updates je het hebt?
Ik ken KB3139929, beveiligingsupdate voor Internet Explorer, maart 2016, die tevens KB3146449 meelevert, waarvan het KB-artikel onder meer vermeldt "adds functionality to Internet Explorer 11 on some computers that lets users learn about Windows 10 or start an upgrade to Windows 10."
Daar was in maart nogal wat commotie over, maar het bleek in de praktijk gelukkig bijzonder weinig voor te stellen. Een rare actie van Microsoft, maar zonder serieuze consequenties.

Ook hier weer:
Probeer alsjeblieft precies en duidelijk te zijn.
Neem je verantwoordelijkheid, en wees duidelijk.
Ik heb géén zin om bij alles dat je aangeeft te moeten blijven vragen wat je bedoelt.
Ik wil met je meedenken, maar je zult je best moeten doen precies en duidelijk te zijn. Zo niet, dan houdt het voor mij op.
14-06-2016, 15:05 door Spiff has left the building
@ khaemwaset,
Heb je nog de behoefte dat met je meegedacht wordt, om de vragen die je had te beantwoorden?
Ik wil gerust met je meedenken, en anderen wellicht ook, maar je zult dan duidelijk moeten zijn over wat je bedoelt.
Het zal dan nodig zijn dat je verduidelijking geeft op de punten die ik 12-06, 19:56 uur aangaf. Zie mijn vijf vragen in die reactie (de vijf zinnen eindigend op een vraagteken).
Zonder duidelijkheid is niet mee te denken, maar blijven slechts vragen staan, de jouwe, en de mijne zoals in mijn reactie van 12-06, 19:56 uur.
Ik hoop nog steeds dat je wilt verduidelijken wat je precies allemaal bedoelde.
Heb je daar geen zin in, dan ben je daar uiteraard volkomen vrij in, maar dat betekent wel dat het meeste meedenkwerk in deze thread dan nutteloos was, en dat is ronduit zonde. Het zal het enthousiasme om mee te denken bij een volgende vraag niet ten goede komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.