Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

12-06-2016, 11:01 door [Account Verwijderd], 10 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-06-2016, 11:03
[Verwijderd]
Reacties (10)
12-06-2016, 12:11 door FSF-Moses
Hier nog eentje, die daar niet aan mee gaat doen. Ik heb nu nog geen Iot-spul in huis en als het aan mij ligt komt dat er ook niet. Ik zou echt niet weten waarom ik op afstand bijvoorbeeld de cv iets hoger moet gaan zetten of dat de lampen alvast aan moeten staan als ik thuis kom.
Zelfs mijn halve-smart TV hangt niet aan internet omdat ik dat deel nimmer gebruik, dus waarom zou ik in de toekomst het 'oh zo gemakkelijk' moeten vinden om via een smartphone (die ik ook niet heb, hahaha, leve mijn antieke, nog steeds goedwerkende dumbphone) een melding te krijgen dat ik boodschappen moet halen, terwijl ik meerdere keren per dag diezelfde kast open trek om te eten/snoepen? En zo zullen er vast wel meer zaken zijn die echt niet via IoT hoeven te gaan. Mij mankeert me niets aan de oogjes en handjes/voetjes om zelf actie te ondernemen om de koelkast aan te vullen, de lampen aan te zetten wanneer ik thuis kom of de cv iets hoger te zetten als het weer een beetje tegenvalt...

Wat een ander er mee doet moet hij/zij lekker zelf weten maar ik doe er niet aan mee. Gemak dient de mens maar er zijn grenzen imho
12-06-2016, 17:15 door Erik van Straten
Mijn mening is, ongeveer zoals FSF-Moses schrijft: gemak dat jou dient, dient meestal ook de anderen. Inclusief degenen die daar misbruik van kunnen maken.

De kunst is het zoeken, en vooral vinden, van gemakken die uitsluitend jou dienen.

Nog veel lastiger, en in veel gevallen type forget it, is het vinden van gemakken die, naast jou, uitsluitend degenen dienen die jij vertrouwt.
12-06-2016, 17:45 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 12-06-2016, 17:59
@ Erik van Straten: precies wat ik bedoel. Wellicht was 'gemak dient de mens' niet geheel wat ik bedoelde maar inderdaad: Het gemak moet jezelf dienen (en degenen die je vertrouwen daadwerkelijk verdienen) en het moet niet zo zijn dat alle anderen van *jouw* gemak mee kunnen genieten. Helaas is het tegenwoordig zo dat naast het gemak voor jezelf en naasten, die 'anderen' door middel van datzelfde gemak daar weer vaak misbruik daarvan kunnen maken. Het hele probleem kan aan de ( of juist het ontbreken van voldoende) beveiliging daarvan kunnen liggen.

Veel van die IoT dingetjes zullen waarschijnlijk zwaar hangen aan UPnP en wanneer het dan niet werkt moet UPnP dan maar aangezet worden op de router/modem met alle mogelijke gevolgen met betrekking tot de veiligheid daarvan. UPnP staat bij mij doodleuk uit en blijft uit! Elke poort welke in principe continu openstaat voor verkeer van buitenaf is een potentieel lek/gevaar voor de veiligheid van je lokale netwerk, toch?

En dan al die data, wat gebeurt daar precies mee? Wie kunnen er allemaal bij? Hoe zit het met de interne beveiliging van het IoT apparaat? Hoe is die externe toegang geregeld en weet ik al wat niet meer. Zolang er niet echt een standaard voor de beveiliging van IoT is die ook daadwerkelijk gaat worden gebruikt blijf ik het als een gevaar zien. Overigens zal ik uit alle macht IoT buiten de deur proberen te houden of die zaken niet (laten) verbinden met mijn lokale netwerk.

Dat klinkt nogal wantrouwend en wellicht ook aluhoedje maar hey, mag ik? Ik heb genoeg te verbergen ;-p
13-06-2016, 08:07 door karma4
Je mag zelf kiezen wat je met die IOT apparaatjes doet. Zo lang het voor fun vermasak is zoals selfies, who cares. Wat je keus bij medische apparatuur zal zijn waarvan je afhankelijk bent wordt interessant. Dat kan eenvoudig suikermeting zijn alarmering via je smartphone.

Het security concept is onderbelicht zelfs in de publieke stukken de onderbouwing gezien. Het moet zo goedkoop mogelijk en snel op de markt.

0Gebruik gratis oss software als vertrekpunt. De manager bedrijsleider zal de tijd voor degelijkheid inperken. Consumenten afnemers nemen aan dat er controles en richtlijnen zijn voor deugdelijkheid. Die zijn er niet.
Oss iedereen kan het controleren valideren.. Niemand doet het, zeker niet als het gebundeld closed over de toonbank gaat.
13-06-2016, 08:55 door Anoniem
Het zal waarschijnlijk net ze lopen als met de smartphones.
Op 1 of andere manier dringt het toch je leven in, het kan even duren maar...
Na een tijdje zal je goed moeten zoeken om een koelkast of wasmachine zonder IOT te kunnen kopen.
IOT in je nieuwe autobanden, krijg jij en de garage en de politie dat je banden versleten zijn.
13-06-2016, 09:00 door superglitched
Nu nog niet nee, maar hoe is dat over 10 jaar. Welke bestaande techniek heeft u nog niet geadopteerd, en welke grenzen zijn nooit verlegd. Kortom, allemaal mooi gezegd die spullen komen er bij mij niet in. Maar achterblijven wil niemand, als de halve samenleving het ook gebruikt en je anders nagenoeg wordt buitengesloten uit gemak, flexibiliteit en soms zelfs basale dingen zoals belastingaangifte doen.
13-06-2016, 10:12 door Anoniem
Door FSF-Moses: @ Erik van Straten: precies wat ik bedoel. Wellicht was 'gemak dient de mens' niet geheel wat ik bedoelde maar inderdaad:

Ik vind eigenlijk de uitspraak "Gemak dient de mens" een wel heel mooie uitspraak die met dubbele betekenis uitlegt dat gemakt niet enkel jouzelf dient, maar ondiscriminerend ;)
13-06-2016, 11:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-06-2016, 13:10 door Anoniem
Ik heb 1 IOT ding en daarvoor heb ik een apart WIFI (soort guestnet) netwerk wat de zaak isoleert van de rest van mijn spullen.

Ok, mijn IOT ding is te hacken (net zo goed als alle andere zaken die aan de buitenkant staan te luisteren) maar dan bijven ze nog wel weg van mijn andere spullen.

Wat is jullie gedachte daarover?
13-06-2016, 14:46 door Anoniem
Nederland: "Zorgen over hacken auto's en pacemakers door politie"

Volgens privacyorganisatie Privacy First krijgt de politie onder het wetsvoorstel de bevoegdheid om vrijwel alle computers die op internet aangesloten zijn te kunnen hacken. "Inclusief smartphones, televisies, fototoestellen, autonavigatie, boordcomputers, medische systemen, etc. etc.

De politie wil zelfs pacemakers kunnen hacken

https://www.security.nl/posting/460693/Zorgen+over+hacken+auto%27s+en+pacemakers+door+politie
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.