Privacy - Wat niemand over je mag weten

gezocht voor leek: plug and play vpn router goedkoop zonder verder abbonement indien mogelijk

12-06-2016, 13:28 door Anoniem, 13 reacties
Ik ben op zoek naar een betaalbare (100-200 euro) vpn router die direct plug and play alle data vanuit mijn huis versleuteld.
Wat is de beste koop volgens jullie?
(liefst zonder abbonement uiteraard)
De software matige die ik heb uitgeprobeert dit jaar hebben overigens allemaal tegenwoordig het probleem dat je constant captcha`s moet invullen , daar word je flauw van op het laatst, hebben routers dat probleem ook?
NB ik ben een leek dus aub antwoorden niet te ingewikkeld maken bvd
Reacties (13)
12-06-2016, 22:07 door Anoniem
Kijk naar een Fritzbox, die dingen zijn de bom!

Goeroehoedjes van Port Zero :]
12-06-2016, 22:35 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-06-2016, 22:35
Met een VPN maak je een versleutelde verbinding van je werkstation/laptop naar een VPN device.

Echter, je vraagt om iets dat alle uitgaande verkeer vanuit je huis versleutelt? Da's niet hetzelfde !
13-06-2016, 08:57 door Anoniem
Lijkt mij het beste om aan te geven wat je precies probeert te bereiken ?
Mogelijk is een andere oplossing beter.
13-06-2016, 10:06 door Anoniem
Een router mét een abonnement?

Er zijn geen plug-en-play oplossingen die het hele nut van vpn onderdelven (nml dat vrij gegarandeerd bepáálde instanties alsnog toegang hebben). Dat is een beetje kenmerk van encryptie trouwens, dat het een schijnveiligheid is tenzij je zelf zorgt dat je het kan beheren (wat verder gaat dan het admin-ww bezitten) en het liefst ook kan controleren.

Het beste advies wat ik kan bieden is om onderzoek te doen naar of het mogelijk is om een extra "kast" met PfSense te draaien. Het is een behoorlijk stabiel pakket wat op een breed scala aan computers te draaien is voor "thuisgebruik" en biedt bergen aan functionaliteit en ondersteuning m.b.t. fora :)
13-06-2016, 12:29 door Anoniem
Als ik het goed begrijp bestaat er niet zoiets als een kant en klare router die alle verkeer van de locatie via een vpn server leid?
Desnoods middels een abbonement op een service offshore?
Ik bedoel echt een wifi router die alle pc en telefoon internet verkeer in huis via een vpn stuurt dus, net als bijv cyberghost als software pakket los op alle apparaten zou doen maar dan als plug and play oplossing in een hardware pakje
13-06-2016, 12:33 door Rolfieo
Door Anoniem: De software matige die ik heb uitgeprobeert dit jaar hebben overigens allemaal tegenwoordig het probleem dat je constant captcha`s moet invullen , daar word je flauw van op het laatst, hebben routers dat probleem ook
Probeer je dit issue nu op te lossen icm een nieuwe router met VPN?

Want dat gaat het niet oplossen. Dit is gewoon een eigenschap en anoniem surfen. Er wordt helaas een hoop troep gedaan over VPN verbindingen, dus wil de andere kant zeker weten dat jij een persoon bent. Dus moet je een captcha invullen.

Gewoon normaal surfen en je issues oplossen op, of het huidige accepteren, of eventueel andere VPN provider nemen.
13-06-2016, 15:41 door Ralvo
Misschien is de Net Aid Kit iets voor je?
https://netaidkit.net/
13-06-2016, 16:45 door Anoniem
Door Anoniem: Als ik het goed begrijp bestaat er niet zoiets als een kant en klare router die alle verkeer van de locatie via een vpn server leid?
Desnoods middels een abbonement op een service offshore?
Ik bedoel echt een wifi router die alle pc en telefoon internet verkeer in huis via een vpn stuurt dus, net als bijv cyberghost als software pakket los op alle apparaten zou doen maar dan als plug and play oplossing in een hardware pakje

Het probleem is van een kant-en-klare oplossing dat die te voorspelbaar zal zijn in zijn inrichting en zodoende al snel (relatief) onveilig is.
Het manco is, de enige manier door dat cordaat op te vangen is om zelf een VPN in te richten (wat helaas niet makkelijk is; configuratiefouten maken mogelijk de verbinding in zijn geheel onveilig of niet-werkend) of om een ingestelde VPN na te kunnen lopen (wat mogelijk zelfs meer kennis vereist dan een VPN zelf in regelen.)

Ik zou echt PfSense aanraden gezien je niet-bepaald de eerste persoon zou zijn die binnen dat pakket een VPN-verbinding aan zou willen leggen, en zodoende is er ook ruim over gedocumenteerd (met zelfs behoorlijk toeganklijke tutorials).

Ik zou het zeker de moeite waard durven noemen als je toevallig een oude machine hebt staan en een paar weekenddagen op zou willen offeren.
13-06-2016, 17:26 door Anoniem
De net aid kit klinkt leuk, maar is het een langdurige optie of is dat over 6 maanden gekraakt/achterhaald/failliet is dan de vraag.
14-06-2016, 15:00 door Anoniem
Als leek wil je niet met VPN e.d. bezig zijn, het is een illusie dat simpel en veilig (en goedkoop?) samen gaan omdat je niet weet wat je neerzet. De vraag is waarom je perse alles via een VPN wil doen? Ga je onbeveiligde data sturen wat geencrypt moet worden?
14-06-2016, 16:40 door Anoniem
Allemaal koeterwaals hierboven.

Wil je een VPN opzetten, dan doe je dat tussen twee (of meer) punten die elkaar kennen en vertrouwen. Door dit vertrouwen kun je op een veilige wijze informatie uitwisselen. Je kunt niet zonder meer een router kopen en vervolgens alles gaan versleutelen. Waar ga je dat naar toe versleutelen dan? Naar Google? Security.nl?

Je kunt die router wel aanschaffen als je onderweg bent en je wilt een veilige verbinding opzetten met je thuisbasis. Dan heb je ook een VPN client nodig die dus 'praat' met je router thuis. Je kunt je router ook een verbinding laten opzetten met je vriendjes.

Hoe dan ook... een router kopen en hopen dat al het verkeer naar buiten versleuteld wordt zonder een vertrouwd eindpunt is een illusie.
15-06-2016, 13:04 door waxx
https://www.flashrouters.com/

met daarbij de aantekening dat er idd een offshore VPN account moet worden aangeschaft

er zijn ook mogelijkheden om selectief te bepalen wat er via de vpn verbinding loopt, misschien ook interessant

Allard
15-06-2016, 15:28 door Anoniem
Wat wil je precies bereiken met je VPN verbinding?

Voor de meeste consumenten heeft de VPN één of twee mogelijke doelen:
- Je IP-adres/locatie te verhullen van de sites / services waar je verbinding mee maakt
- Het verkeer af te schermen van 'afluisteraars' op de directe verbinding. (zoals publieke wifi hotspots die je niet vertrouwt)

De VPN dienst waar je een abonnementje op neemt werkt dan als volgt: Je maakt een versleutelde verbinding met de VPN provider (waarmee je doel twee bereikt). Je verkeer gaat dus eerst onleesbaar naar hen, en gaat vanaf daar 'zoals gewoonlijk' de rest van het internet op. Het ziet er dan uit alsof het verkeer bij de VPN provider vandaan komt (waarmee het eerste doel wordt bereikt).
Je moet het zien als een vertrouwd doorgeefluik voor je internetverkeer.

De reden dat je steeds captcha's moet invullen is omdat over VPN's ook veel kwaadaardig verkeer gaat (vanwege de afzender-verhullende functie). Als verkeer dus afkomstig is van een IP-adres dat bekend staat als VPN dienst, heb je kans dat je wordt gevraagd te bewijzen dat je een legitieme gebruiker bent door een captcha in te vullen.

Je zou natuurlijk thuis een apparaat neer kunnen zetten en dan vanaf je PC daar een VPN verbinding mee maken, maar dat levert je niet zo veel op:
- Het apparaat dat je neerzet maakt, neem ik aan, zijn verbinding met het internet op dezelfde verbinding als je PC nu doet zonder VPN router. Het afzender-IP adres ná het vpn-tussenstation komt dan dus nog steeds bij jou vandaan.
- De versleutelde vpn verbinding speelt zich geheel af binnen de muren van je huis.

Waar een thuis-vpn server goed voor is, is als je vanaf een niet vertrouwde verbinding zoals een publiek wifi netwerk gevoelige dingen wil doen. Je maakt dan vanaf het niet vertrouwde netwerk een versleutelde verbinding naar het apparaat bij je thuis, en vervolgens kun je dus internetten alsof je thuis zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.