Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

08-06-2016, 12:49 door [Account Verwijderd], 46 reacties
[Verwijderd]
Reacties (46)
08-06-2016, 12:52 door Anoniem
Ze doen maar er zijn nog steeds alternatieven.
08-06-2016, 13:24 door Anoniem
nee tuurlijk niet
08-06-2016, 13:46 door Anoniem
Het is een thinking-out-loud video... kan je op zijn minst wat meer er op ingaan als je daar wat mee wilt doen ipv enkel herhalen wat hij ook al vraagt?

Tevens; je topic-titel is al helemaal vreselijk.
08-06-2016, 14:19 door Anoniem
ik vind die titel helemaal niet vreselijk het is al langer bekend dat er met W10 iets loos is het pushgedrag van Microsoft omtrend W10 is uitermate verdacht een apple store model is in de toekomst zeer goed mogelijk daarnaast is het zo dat W10 het grootste spyware programma ooit is met een gigantishe backdoor de overheid loopt te zeuren dat zij op systemen van mensen moet kunnen inbreken met W10 hebben ze dat helemaal niet meer nodig even kontakt met Microsoft en ze kunnen zo via de achterdeur je systeem binnen om alles te doorzoeken en in de toekomst ook instanties zoals stichting brein en noem ze verder maar op W10? daar gaan we nog een boel last mee krijgen,
08-06-2016, 14:57 door Rolfieo
Door Muria: https://youtu.be/kYpPUgvVT7Y

Gaat Microsoft een Apple store model hanteren voor Windows?
Hmmm Op een IOS kan je inderdaad niets doen. Maar op een MAC kan je gewoon losse apps installeren.

Zodat je in de (nabije?) toekomst niet meer vrij bent om eender welk programma op je computer te installeren. Waarin je alleen programma's (apps) kan installeren die door Microsoft beschikbaar zijn gesteld, zijn goedgekeurd.

Zal nooit gebeuren. MS krijgt nooit applicatie in een store, dus is zakelijk nooit mogelijk om uit te voeren. Dit zal nooit uitgevoerd worden.

En "als" men het wel zou willen door voeren, dan zal er een losse zakelijk store, (sccm) oplossing bij komen.

Door Anoniem: Tevens; je topic-titel is al helemaal vreselijk.
Hangt er vanaf wat de insteek is van het topic.

Maar dit heeft helemaal niets met costs te maken. Films zegt eigenlijk ook niet zoveel. Toekomst kijken zo altijd lastig, hoe de toekomst er uit zal zien. Vind de film ook niet echt"spectacular" of een eye opener.
08-06-2016, 17:37 door Anoniem
hoe slapen jullie snachts?

Al die hysteria en al die paranoia...

Apple doet het : lofzang van over de hele wereld.
Linux doet het: top!
Microsoft doet het: moet wel iets achter zitten!

Serieus, als je zo vast geroest zit dat je niets na windows 7 ok vindt, dan is het tijd een ander beroep te kiezen of een andere hobby.
Voortuigang gaat vaak gepaard met verandering, wat is daar zo moeilijk aan?

Als je eens wist hoe lek/spyish/money focussed de rest is onder een verscholen motto, dan zou je je verbazen.

Volgens mij is de OS X bron nogsteeds gesloten en daar hoor je dan geen mens over, windows bron gesloten: Microschoften!

Serieus, dit is gewoon niet leuk meer, je kan geen fatsoenlijke discussie aangaan met mensen.
Lijkt wel of die survey waarbij 3 op de 4 hun kennis faket...

/rant

OT: Zie rant.
08-06-2016, 18:07 door Anoniem
Door Rolfieo:Vind de film ook niet echt"spectacular" of een eye opener.

Dat is ook eigenlijk de hoofreden waarom ik uithaalde naar de topic-titel. Beetje populistisch voor iets wat geenszins spectatulair is. Naast dat het niet het daadwerkelijke onderwerp omschrijft.
08-06-2016, 18:23 door karma4
Voor bedrijven is het een eis dat er geen software op het apparaat komt die ze niet zelf goedgekeurd hebben.
Dat een gebruiker er zelf niets op kan zetten is echt de bedoeling ongeacht het OS. Het probleem de uitdaging is dat de ict goede werkende voorzieningen aflevert waardoor de vraag naar shadow-it niet komt.

De meeste thuisgebruiker willen werkende machines apparatuur waarmee ze overweg kunnen. Dat de leverancier ook een beheerdersrol op zich neemt wordt eerder fantastisch gevonden (Apple verkoopargument) dan dat met als een nadeel ziet.

Blijft over een groep thuisgebruiker die de pc als hobby ziet dan wel als leeromgeving voor werk / beroep.
In het erste geval hobby is hobby verwacht de openheid met W10 omdat ze ook de kleine goedkope apparatuur als opstap voor nieuwe markten zien. W10 is voor dat soort devices gratis.

Voor werk beroep zul je moeten investeren niets is gratis ook opleiding niet.
08-06-2016, 20:42 door [Account Verwijderd]
Door Rolfieo, 14:57 uur:
Hmmm Op een IOS kan je inderdaad niets doen. Maar op een MAC kan je gewoon losse apps installeren.

Dat behoeft enige nuancering.
Als gebruiker ingelogd op een Mac krijg je het niet voor elkaar - mits je het beheerderswachtwoord weet - om andere applicaties dan van de Apple-store en/of bekende ontwikkelaars te installeren.
Het truukje om Systeemvoorkeuren>Beveiliging en Privacy>Tabblad:Algemeen te openen, en daar de onderste optie 'elke willekeurige bron' aanklikken, is voor een gebruiker op slot (hangslotsymbool en greyed-out).
08-06-2016, 22:51 door Erik van Straten
08-06-2016, 17:37 door Anoniem: [...]
Voortuigang gaat vaak gepaard met verandering, wat is daar zo moeilijk aan?
[...]
Veranderingen gaan meestal gepaard met nieuwe of gewijzigde risico's.

Naar verluidt zal de zomerupdate van W10 de zogenaamde "Project C" AKA Centennial apps gaan ondersteunen. En, eveneens naar verluidt, zullen die (in tegenstelling tot universal apps) niet in een sandbox draaien.

Waardoor, zo verwachten sommigen (waaronder ik), cybercriminelen (zoals ransomwaremakers) ogenschijnlijk onschuldige apps in de Microsoft store kunnen plaatsen, die na installatie door gebruikers, bijv. na een trigger (timer of opdracht van HQ via de "call home" functionaliteit), desgewenst op een beperkt aantal specifieke PC's, de feitelijke malware downloaden, opslaan op elke gewenste plaats waar de gebruiker schrijfrechten heeft, desgewenst in een bestandsformaat dat door applocker wordt genegeerd, om vervolgens die code te starten en alle bestanden te laten versleutelen waar de gebruiker schrijfrechten op heeft (ook op netwerkdrives/fileservers natuurlijk).

Maar je hebt gelijk, sinds het bezopen idee van ActiveX (html-driven binary code downloaden, blind vertrouwen indien de code digitaal ondertekend is - ongeacht door wie- en vervolgens laten uitvoeren zonder sandbox) is er nauwelijks iets veranderd: alleen zit de "store" er nu tussen. En die gaat gebruikers net zo min tegen malware beschermen als Google dat kan (voorbeeld van gisteren: [1]).

Met dien verstande dat Android apps wel in een sandbox draaien en de gebruiker, tijdens installatie, kan zien tot welke resources de app toegang vereist. Een "voordeel" van Centennial apps is dat de gebruiker dat soort toestemmingen niet hoeft te geven - die zijn er gewoon.

[1] http://www.theregister.co.uk/2016/06/07/android_keyboard_needs_to_see_camera_and_log_files/
09-06-2016, 08:08 door karma4 - Bijgewerkt: 09-06-2016, 13:07
http://theregister.co.uk/2015/05/06/windows_10_project_centennial/ app-v is sandboxing bedoeld voor desktop beheer. Veel out of the box thuisgebruik gedachten moeten nog om. Repackaging van "tools applicaties" is een gangbare uitdaging.
09-06-2016, 09:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2016, 09:59
[Verwijderd]
09-06-2016, 10:57 door spatieman
de werkelijke kosten van W10 ?
Nou, als je een laptop hebt die niet modern is, kan er bios geheugen kapot geschreven worden,. zo kon ik b.v mijn dell E4300 de kliko in smijten omdat het het 2e blok van de bios niet meer te herstellen was.
firmware upgrade, of downgrade zelfde probleem.
09-06-2016, 13:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Rolfieo:Vind de film ook niet echt"spectacular" of een eye opener.

Dat is ook eigenlijk de hoofreden waarom ik uithaalde naar de topic-titel. Beetje populistisch voor iets wat geenszins spectatulair is. Naast dat het niet het daadwerkelijke onderwerp omschrijft.

Maar ik denk dat de kern wel geraakt is: Microsoft is met een groter plan bezig voor hun besturingssysteem en jou, als gebruiker. De geschiedenis heeft al meerdere malen uitgewezen dat men eerst "afhankelijk" gemaakt wordt, om vervolgens, in kleine stappen, steeds meer jou een bepaalde richting op te duwen waardoor je - als Windowsgebruiker - bijna niet meer terug kan. Google deed/doet dat met privacyzaken waarop zij hun verdienmodel hebben ingericht, Microsoft duwt jou ook die richting op (combinatie "big data", abonnementen op applicaties en diensten)

"Maar er zijn zat alternatieven. Neem Linux." Ja, terechte opmerking (als die ter sprake komt), alleen is het wèl zo dat de overgrote meerderheid die sprong niet gaan maken. En dat weten ze in Redmond. Niet alleen omdat het "een brug te ver" is voor velen, maar ook omdat men in een bepaalde mate technisch onderlegd moet zijn om zelf een Linux-distro op hun machine te installeren (UEFI c.q. Secure Boot heeft het er niet makkelijker op gemaakt voor leken).

Iedereen die Windows gebruikt, en daarvan afhankelijk is/zal blijven zal moeten accepteren dat zij het verdienmodel zijn, dat je het maar te slikken hebt welke koers zij zullen gaan varen, en dat zij op basis hiervan zichzelf alles denken te permitteren. En geloof me: Windows 10 zit op een gegeven moment vol met advertenties, TENZIJ je een abonnement neemt op het systeem. Verder wordt via "phone-home" jouw gegevens vergaard en wordt er van alles mee gedaan om hun inkomsten verder op te schroeven.

Wil je me tegenspreken? Dat mag hoor, geen enkel probleem. Maar het zou, gezien de manier waarop wij door grote bedrijven gepiepeld worden, bijzonder naïef zijn als je denkt dat Windows 10 het beste met de gebruikers voor hebben. Er moet nu eenmaal geld verdiend worden. Komt het niet linksom, dan wel rechtsom. En het gros vliegt er met boter en suiker in. :-)
09-06-2016, 13:46 door Anoniem


De meeste thuisgebruiker willen werkende machines apparatuur waarmee ze overweg kunnen. Dat de leverancier ook een beheerdersrol op zich neemt wordt eerder fantastisch gevonden (Apple verkoopargument) dan dat met als een nadeel ziet.

Verkooppraatjes dienen standaard met argusogen bekeken te worden. Het doel van verkooppraat is ALTIJD de consument iets aansmeren, en niet om je te voorzien in een advies dat het beste voor diegene is. Helaas is de meute niet kritisch (genoeg), en accepteren zo'n beetje alle bullshit.

Die beheerdersrol van fabrikanten zou verschrikkelijk gevonden moeten worden. Ik zou ervan gruwelen om geen controle te hebben over systemen die ik niet mag gebruiken zoals ik dat wil. Maar ja... dat ben ik! De "kudde" vindt dat prima (zoals jij ook al zegt)...
09-06-2016, 22:11 door Anoniem
Door spatieman: de werkelijke kosten van W10 ?
Nou, als je een laptop hebt die niet modern is, kan er bios geheugen kapot geschreven worden,. zo kon ik b.v mijn dell E4300 de kliko in smijten omdat het het 2e blok van de bios niet meer te herstellen was.
firmware upgrade, of downgrade zelfde probleem.

Het is te gek voor woorden wat MS flikt. Windows 7 updates worden moetwillig gesaboteerd - een gebed zonder end en probeer het bedrijf maar eens verantwoordelijk te stellen voor Spatiemans' problemen.

Een gratis upload naar W10?

Niets is gratis in deze verziekte wereld,
10-06-2016, 13:18 door Anoniem
Zal nooit gebeuren. MS krijgt nooit applicatie in een store, dus is zakelijk nooit mogelijk om uit te voeren. Dit zal nooit uitgevoerd worden.

Microsoft Apps Store
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/windows
10-06-2016, 13:20 door Anoniem
probeer het bedrijf maar eens verantwoordelijk te stellen voor Spatiemans' problemen.

Tja, of je kijkt eerst of je hardware wel geschikt is voor Windows 10 (of een willekeurig ander nieuw OS).
10-06-2016, 14:07 door Anoniem
Door Anoniem: hoe slapen jullie snachts?

Al die hysteria en al die paranoia...

Apple doet het : lofzang van over de hele wereld.
Linux doet het: top!
Microsoft doet het: moet wel iets achter zitten!

Je denkfout is de volgende:

Apple: verdienmodel is de hardware.
Linux: geen verdienmodel of services/support (RedHat).
Windows: verdienmodel.... verkoop van software. Dan gaat het stinken als je als commercieel bedrijf je verdienmodel stop lijkt te zetten.

Dus paranoide? Nee. Integendeel.
10-06-2016, 15:02 door karma4 - Bijgewerkt: 10-06-2016, 15:02
Door Anoniem:
Verkooppraatjes dienen standaard met argusogen bekeken te worden. ..
Die beheerdersrol van fabrikanten zou verschrikkelijk gevonden moeten worden.
..
Voor henk en Ingrid waarvoor een achterneef zou moeten opdraven ben ik het niet eens met je. Laat de leverancier het maar doen. Gewoon een apparaat dat het doet onderzoek co sumentenrecht wbp en de rest.
Ooit mocht je thuis zelf je auto onderhouden er was geen alternatief. Nu heb je zo veel regels dat uitbesteden beter is.

Dat bedrijsmatig uitbesteden aan leveranciers dan wel aparte bedrijven heb ik wel meer moeite mee en daar volg ik je onvrede. Een appliance neerzetten linux red box oracle andere best practices bijvoorbeeld of een San er zijn vele voorbeelden. Je krijgt het door het management opgelegd.
Klopt het niet met wettelijke verplichtingen of niet met eigen interne richtlijnen. Dan heb je een probleem want volgens de hierarchie is dat onbestaanbaar. Dat lijkt me veel zorgelijker.

En nee denk maar niet dat je iets te betekenen hebt over de inrichting. Het is met Linux nog veel geslotener en ernstiger door lock-ins dan met Windows.
Je moet wel je ogen daarvoor niet willen afsluiten.
10-06-2016, 17:35 door Anoniem
Vorige week nog iemand geholpen die een brief van de BSA gekregen had... 2maanden nadat hij windows 10 op een nieuwe PC gekocht had. Persoon had al jaren windows 7 draaien maar nooit een probleem met software. Nu had een medewerker een handig programmaatje geinstalleerd en dat was doorgegeven aan de BSA door Microsoft. De persoon was namelijk vergeten dat standaard nieuwe Win10 installaties alles synchroniseren naar MS, wachtwoorden,docs en de hele zooi. Ik begin nu zelf ook meer ook waarde aan gescheiden systemen te hechten of naar alternatieven uit te kijken.
10-06-2016, 18:26 door karma4
Door Anoniem: Vorige week nog iemand geholpen die een brief van de BSA gekregen had... 2maanden nadat hij windows 10 op een nieuwe PC gekocht had. Persoon had al jaren windows 7 draaien maar nooit een probleem met software. Nu had een medewerker een handig programmaatje geinstalleerd en dat was doorgegeven aan de BSA door Microsoft. De persoon was namelijk vergeten dat standaard nieuwe Win10 installaties alles synchroniseren naar MS, wachtwoorden,docs en de hele zooi. Ik begin nu zelf ook meer ook waarde aan gescheiden systemen te hechten of naar alternatieven uit te kijken.
Gaarne bewijs en onderbouwing. Het is een rechtszaak waard aan de grote klok hangen en niet anoniem.

Ik heb de laatste tijd op dit forum vaker rare onbetrouwbare berichten gezien. Dat moet uitgesloten worden.
10-06-2016, 23:17 door Anoniem
@karma4,

'En nee denk maar niet dat je iets te betekenen hebt over de inrichting. Het is met Linux nog veel geslotener en ernstiger door lock-ins dan met Windows.'

Kun je dat kort toelichten ?
11-06-2016, 03:37 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: Vorige week nog iemand geholpen die een brief van de BSA gekregen had... 2maanden nadat hij windows 10 op een nieuwe PC gekocht had. Persoon had al jaren windows 7 draaien maar nooit een probleem met software. Nu had een medewerker een handig programmaatje geinstalleerd en dat was doorgegeven aan de BSA door Microsoft. De persoon was namelijk vergeten dat standaard nieuwe Win10 installaties alles synchroniseren naar MS, wachtwoorden,docs en de hele zooi. Ik begin nu zelf ook meer ook waarde aan gescheiden systemen te hechten of naar alternatieven uit te kijken.
Gaarne bewijs en onderbouwing. Het is een rechtszaak waard aan de grote klok hangen en niet anoniem.

Ik heb de laatste tijd op dit forum vaker rare onbetrouwbare berichten gezien. Dat moet uitgesloten worden.
BlaBla..
Je kan misschien praten als brugman beste karma4 maar je snapt toch ook wel dat je deze informatie niet krijgt. Of je het nu gelooft of niet maakt mij geen bal uit. Wat mij wel een bal uit maakt is dat dit deze gebeurtenis andere mensen kan waarschuwen voorzichtiger met Windows 10 om te laten springen. Illegaal of niet geregistreerd programmaatje ... windows 10 en MS schakelt de BSA in! Een gewaarschuwd mens telt voor 2.
Je veilige leventje zoals je dat met xp,vista,7,8,8.1 gewend was eindigt met dit nieuwe besturingssysteem. Nieuw besturingssysteem gekocht? Dan gelijk weer her-installeren losgekoppelt van internet wel te verstaan. Daarna alle synchronisaties uitzetten, en alle diepere gelegen Services en opstartmenus (msconfig etc etc) minimalistisch instellen. Je kan het 1 en ander met een software matige firewall nog dicht timmeren die op component/bestandsniveau de uitgaande traffic naar MS gaat zitten dwarsbomen. Ik denk er eerlijk aan om naar Linux of Apple over te stappen.
11-06-2016, 05:30 door Anoniem
Door Anoniem: @karma4,

'En nee denk maar niet dat je iets te betekenen hebt over de inrichting. Het is met Linux nog veel geslotener en ernstiger door lock-ins dan met Windows.'

Kun je dat kort toelichten ?

Het is onzin van iemand die wanhopig vastklampt aan strohalmen om maar niet te hoeven toegeven dat Microsoft Windows op z'n retour is: Linux is immers open source dus per definitie geen lock-ins.
11-06-2016, 09:18 door karma4
Korte toelichting. Neem die red box appliance van Oracle. Je krijgt die doos in het Datacenter. Het os (linux) met updates wordt door de leverancier bepaald. De dbms versie via contract met een Life cycle. De release momenten gaan in overleg. Een stuk beheer gaat lokaal maar denk maar niet dat jij zomaar wat op die doos mag zetten.
Voor andere toepassingen komen er andere leveranciers met hun appliances en hun richtlijnen. SAP IBM EMC HP loop ze allemaal maar af. Er ontstaat op die manier een zeer heterogene omgeving met vele kampen. Die moeten allemaal goed samenwerken. Een sso invulling wordt een lastige zo niet onmogelijk iets. Denk eens aan een HR systeem van waar uit de accounts opgezet worden. Dan zie je dat service accounts(high privileged) er buiten gaan vallen.De cots applicaties worden op aangeven van de leveranciers ingericht.
Dat moet snel en goedkoop. De security beleidszaken zijn daarbjj vaak verstorend. Als het maar werkt zijn er best practices dan is het management ingedekt en blijft het daar bij.
Dan ontstaat er daarna een afhankelijkheid door het gebruik de bedrijfsvoering..
11-06-2016, 10:29 door Anoniem
Door Anoniem:
probeer het bedrijf maar eens verantwoordelijk te stellen voor Spatiemans' problemen.

Tja, of je kijkt eerst of je hardware wel geschikt is voor Windows 10 (of een willekeurig ander nieuw OS).

Wanneer Microsoft je automatisch - ongevraagd - naar W10 'upgrate' ligt de fout bij MS lijkt me.
11-06-2016, 10:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2016, 11:29 door ph-cofi - Bijgewerkt: 11-06-2016, 11:29
Door Muria:
Door karma4: Korte toelichting. Neem die red box appliance van Oracle.

Iemand enig idee waar hij het over heeft? Red box? Normaal biedt Google uitkomst maar in dit geval niet.

Ja, hoor, ik denk dat dit wordt bedoeld:
http://vandale.nl/opzoeken?pattern=generaliseren&lang=nn
11-06-2016, 12:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-06-2016, 12:29
[Verwijderd]
11-06-2016, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4:
Door Anoniem: Vorige week nog iemand geholpen die een brief van de BSA gekregen had... 2maanden nadat hij windows 10 op een nieuwe PC gekocht had. Persoon had al jaren windows 7 draaien maar nooit een probleem met software. Nu had een medewerker een handig programmaatje geinstalleerd en dat was doorgegeven aan de BSA door Microsoft. De persoon was namelijk vergeten dat standaard nieuwe Win10 installaties alles synchroniseren naar MS, wachtwoorden,docs en de hele zooi. Ik begin nu zelf ook meer ook waarde aan gescheiden systemen te hechten of naar alternatieven uit te kijken.
Gaarne bewijs en onderbouwing. Het is een rechtszaak waard aan de grote klok hangen en niet anoniem.

Ik heb de laatste tijd op dit forum vaker rare onbetrouwbare berichten gezien. Dat moet uitgesloten worden.
BlaBla..
Je kan misschien praten als brugman beste karma4 maar je snapt toch ook wel dat je deze informatie niet krijgt. Of je het nu gelooft of niet maakt mij geen bal uit. Wat mij wel een bal uit maakt is dat dit deze gebeurtenis andere mensen kan waarschuwen voorzichtiger met Windows 10 om te laten springen. Illegaal of niet geregistreerd programmaatje ... windows 10 en MS schakelt de BSA in! Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Microsoft grijpt domme piraten bij nekvel
Om piraten te ontdekken, gebruikt de softwarereus geen speciale technologie. "Microsoft analyseert gegevens die vrijwillig worden geleverd door gebruikers als ze hun Microsoft-software activeren, inclusief het IP-adres van de plaats waar het product is geactiveerd", stelt de aanklacht.

Kortom, Microsoft houdt de activeringen bij gekoppeld aam IP-adressen, op dezelfde manier als een webserver kan worden bekeken om te achterhalen welke IP-adressen welke pagina's verzoeken.
http://computerworld.nl/software/93667-microsoft-grijpt-domme-piraten-bij-nekvel
11-06-2016, 16:27 door karma4 - Bijgewerkt: 11-06-2016, 16:44
http://www.oracle.com/technetwork/database/database-appliance/overview/oda-solution-in-a-box-1972012.html
Het is de voormalige Sun Hardware opvolging en daarop de Oracle software beide zijn geheel op elkaar afgestemd.
De rode doosjes is meer een nickname begrijp ik nu. Sorry

De blauwe doosjes http://www-304.ibm.com/support/customercare/sas/f/applhandbook/home.html ibm is niet de enige vaak wel het duidelijkst in stellingname en documentatie. https://www-01.ibm.com/software/nl/data/netezza/ "Doordat de implementatie zo eenvoudig is, de optimalisatie al is ingebouwd, afstemming niet nodig is en het doorlopend onderhoud minimaal is, heeft". Elke concurrent gebruikt de zelfde argumenten. Er zijn er een paar handen vol van.

Welke gegevens denk je dat in dat soort omgevingen verwerkt worden... big data profiling.
In de big data wereld is MS niet (nog niet) prominent aanwezig ondanks de overname van révolution analytics.
11-06-2016, 20:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2016, 20:52 door karma4
Nee muria wat er onder die doosjes als os draait is wel degelijk linux als os. Dat moet ook backuppen DR voorziening voor zien te regelen netwerksegmentatie dmz zeg maar het hele pallet van het os en ICT-security. Jouw reactie is precies het zelfde als van managers. De doosjes zijn van de leverancier ..maak je niet druk het gaat om de applicatie. Vraag dan eens wat er met de data gebeurt. De externe leverancier bepaalt het. Ok dat was mijn bewering. Dank je.

Even nog naar big data Microsoft gekeken. https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn749804.aspx leuk Excel als een basis vertrekpunt hadoop vanuit de oss wereld. Waarom is Excel nog steeds een success? De gebruiker kan er zelf mee van alles doen zonder die vervelende ICT mensen waar niets uit komt en niets van mag (schaduw ict).
11-06-2016, 21:07 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-06-2016, 10:54
[Verwijderd]
12-06-2016, 16:25 door karma4
Als je de netezza server op zou zoeken kom je op een gemodificeerde linux uit. Met hadoop precies het zelfde. Nee het zou niet zo maar Windows kunnen zijn. Die appliances grijpen te diep in op de Kernel. Daarmee komt ook dat verkoopargument. "geen micosoft" maar intussen een gesloten OS. Als je dat aan AD gekoppeld wil krijgen wegens de betere security dan is dat heel uitdagend. Was het maar Windows geweest dat is veel lastiger stand alone in a box te plaatsen. Er is meer geaccepteerde kennis Hoe je met ad domeinen omgaat.

Een applicatieserver jboss java EE komt alleen bij bepaalde onderdelen waar het webbased toegang krijgen als de belangrijkste eigenschap gebracht wordt. je moet dd clidntd en dd eigen te bouwen applicatie echt anders oplossen. Nee ook dat mag je niet zelfbouwen. Dat heet architectuur en commercieel denken.

Assertieve worden? Dit zijn de beslissingen op C-level. Die wensen die assertiviteit niet. De beslissingen genomen tijdens golfen mogen niet in gevaar komen. Wordt je lastig dan kun je vertrekken. Ja het is inderdaad gemakkelijk te zeggen dat de leverancier jouw data afhandelt. Hoe vaak denk je dat het gebeurt. Cloud....
12-06-2016, 22:51 door ph-cofi
Geachte heren,
Uw dialoog geeft de generalisatie goed weer. Een voorbeeldproduct met gesloten software wordt aangehaald om de zeer algemeen gestelde bewering te bewijzen dat (I quote) "Het is met Linux nog veel geslotener en ernstiger door lock-ins dan met Windows". Het gegeven voorbeeld komt goed gekozen over. Men kan hier dus ook een verlangen in lezen naar producten en oplossingen zonder vendor-lockin.
13-06-2016, 07:05 door karma4
Uitstekende conclusie ph-cofi. Geen vendor lockin en gaarne open standaarden sans owasp iso27k voor de cybersecurity.
13-06-2016, 09:47 door Anoniem
Er is een term voor dit FUD
13-06-2016, 09:59 door Anoniem
Door karma4: Uitstekende conclusie ph-cofi. Geen vendor lockin en gaarne open standaarden sans owasp iso27k voor de cybersecurity.

Laten we dat ook doen wanneer jij met iets winstgevends op de proppen komt.
Kijken hoe graag je dan ineens deelt...

Altijd zo makkelijk, dat schreeuwen vanaf de zijlijn.
13-06-2016, 10:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: hoe slapen jullie snachts?

Al die hysteria en al die paranoia...

Apple doet het : lofzang van over de hele wereld.
Linux doet het: top!
Microsoft doet het: moet wel iets achter zitten!

Je denkfout is de volgende:

Apple: verdienmodel is de hardware.
Linux: geen verdienmodel of services/support (RedHat).
Windows: verdienmodel.... verkoop van software. Dan gaat het stinken als je als commercieel bedrijf je verdienmodel stop lijkt te zetten.

Dus paranoide? Nee. Integendeel.
Inderdaad een denkfout, MS wil nog steeds licenties verkopen, maar nu gekoppeld aan de cloud
13-06-2016, 10:57 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-06-2016, 14:20
[Verwijderd]
13-06-2016, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: hoe slapen jullie snachts?

Al die hysteria en al die paranoia...

Apple doet het : lofzang van over de hele wereld.
Linux doet het: top!
Microsoft doet het: moet wel iets achter zitten!

Je denkfout is de volgende:

Apple: verdienmodel is de hardware.
Linux: geen verdienmodel of services/support (RedHat).
Windows: verdienmodel.... verkoop van software. Dan gaat het stinken als je als commercieel bedrijf je verdienmodel stop lijkt te zetten.

Dus paranoide? Nee. Integendeel.
Inderdaad een denkfout, MS wil nog steeds licenties verkopen, maar nu gekoppeld aan de cloud

Je schrijft het goed, Microsoft richt zich meer op de software, dat het daarmee het Operating System los Koppelt is een logische stap, aangezien ze zich meer gaan richten op apps in de cloud. Over een paar jaar is er helemaal geen OS meer nodig, dan log je in met je USB stick op het network van je provider en krijg je toegang tot de cloud. Thin clients zijn ietwat geflopt, maar dit lijkt wel de toekomst.
13-06-2016, 17:21 door karma4 - Bijgewerkt: 13-06-2016, 17:24
Altijd zo makkelijk, dat schreeuwen vanaf de zijlijn
De voorbeelden heb ik kunnen geven omdat ik niet aan de zijlijn sta. Als jij bedoelt dat er alleen winst te maken is door stiekeme zaken gekoppeld aan vendorlockin met het negeren van de vereiste security richtlijnen... ik ben open maar ook ethisch dus NO.

Kom nou... Je kan in realistische zin pas over vendor lock-in spreken als je een omgeving hebt die open zou horen te zijn en waar je de mogelijkheid zou moeten hebben om alternatieven voor je draaiende software te kiezen.
Kijk muria daar zijn we het over eens. Ik trek de grens daar waar de bedrijfsgegevens in beeld komen. Dat is inclusief de security over de betreffende data. Hardware netwerk os zijn daarbij niet echt relevant. In mijn voorbeeld zie je dat externe leveranciers over die grens heen stappen. Die grens wordt met een cloud benadering ook her en der benadrukt.

Waarom ik me er druk over maak met mensen die met hardware en OS labels bezig zijn? Beslissers krijgen veel signalen marketing is label gorienteerd dat snappen ze. Met echte security sta je los van labels dat snappen ze niet. Label aandacht werkt verstorend...
13-06-2016, 21:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-06-2016, 17:25 door Anoniem
Dan Bull - Dear Microsoft
https://www.youtube.com/watch?v=SenHQos3g0s
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.