image

Hacker eist aanval op Democratische Partij op

donderdag 16 juni 2016, 10:27 door Redactie, 5 reacties

Een hacker die zichzelf Guccifer 2.0 noemt heeft de aanval op de Amerikaanse Democratische Partij opgeëist en stelt dat er geen sprake van een geraffineerde Russische aanval is, zoals een Amerikaans beveiligingsbedrijf deze week beweerde.

Afgelopen dinsdag kwamen de Washington Post en beveiligingsbedrijf CrowdStrike met een bericht dat tenminste twee Russische spionagegroepen toegang tot de Democratische Partij hadden. Daarbij zouden allerlei gegevens over Donald Trump, interne chatgesprekken en e-mails zijn buitgemaakt. Een hacker die zichzelf Guccifer 2.0 noemt heeft de aanval nu opgeëist en via zijn eigen WordPress-website verschillende documenten gepubliceerd om dit te bewijzen.

"Het bekende beveiligingsbedrijf CrowdStrike liet weten dat servers van de Democratische Partij door "geraffineerde" hackergroepen waren gehackt. "Ik ben zeer blij dat het bedrijf zoveel bewondering voor mijn vaardigheden heeft, maar het was in werkelijkheid heel erg eenvoudig", aldus de hacker. In een verklaring op de eigen website stelt CrowdStrike dat het achter de eerdere analyse blijft staan dat twee Russische hackergroepen toegang tot het netwerk van de Democratische Partij hadden. "Ongeacht of de beweringen onderdeel van een Russische desinformatiecampagne zijn, zijn we de authenticiteit en herkomst van de documenten aan het onderzoeken", aldus het beveiligingsbedrijf.

Reacties (5)
16-06-2016, 13:22 door Anoniem
Wel grappig als er een hack plaatsvind in amerika en voornamelijk als het tegen de overheid is dat er al meteen door diversen mensen en "Beveiligingsbedrijven" gezegd word dat de russen of de chinezen er meteen achter zit. En al zit er iemand achter met een Russische nationaliteit om dan te zeggen "De russen", alsof de overheid er meteen erachter zit ipv gewoon een individueel die er toevallig geboren is.
17-06-2016, 05:03 door Anoniem
Is het nu de Democratische partij of de Republicijnse.Want men heeft het over Donald Trump.
17-06-2016, 09:47 door Anoniem
Door Anoniem: Is het nu de Democratische partij of de Republicijnse.Want men heeft het over Donald Trump.
Het gaat om research die de Democratische partij gedaan heeft naar Donald Trump.
17-06-2016, 10:07 door johanw
Door Anoniem: Is het nu de Democratische partij of de Republicijnse.Want men heeft het over Donald Trump.
Het gaat om een site van de Democraten waar materiaal op stond over hoe men Trump wilde aanpakken in de verkiezingscampagne.

De oorlogszuchtige Clinton heeft zich in de hackersgemeenschap nogal gehaat gemaakt, dan kun je zoiets verwachten. Wikileaks rich zijn pijlen ook voornamelijk op Clinton.
20-06-2016, 06:52 door karma4
Johanw. Aub niet de boel verdraaien.
https://www.hackread.com/anonymous-cyberattacks-on-donald-trump/ hackers zijn waren tegen Trump.
Clinton heeft zitten rommelen met cyber veiligheid dat is wat anders.
Al er oorlogszuchtige taal gebezigd wordt dan komt het met alle haat toch echt uit Trump. Ik mag Apple en dd Koch brothers niet. Die willen niet met Trump geassocieerd worden.
Het zij kkk figuren die we willen.
Nu lijken de computersystemen van beide kampen aangevallen te zijn. Dat je wat interessants vind op die van Trump lijkt me onwaarschijnlijk zoiets moet namelijk bestaan om gelekt te kunnen worden.
Best triest dat hele circus in de VS om een representatieve functie voor een van de grootste wereldmachten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.