image

Microsoft introduceert snellere web-encryptie in Edge

donderdag 16 juni 2016, 09:57 door Redactie, 0 reacties

Het opzetten van een versleutelde verbinding tussen websites en internetgebruikers kan voor enige vertraging zorgen, aanleiding voor Microsoft om een snellere web-encryptie aan de testversie van de Edge-browser toe te voegen. Meer dan de helft van de webverbindingen maakt gebruik van tls-encryptie om het verkeer te beveiligen.

"Dit is fantastisch voor de veiligheid en privacy, maar we zouden graag encryptie uitrollen zonder het web te vertragen", aldus Microsofts Christian Huitema. Op dit moment wordt eraan tls 1.3 gewerkt, een nieuwe standaard. Deze standaard moet het opzetten van een versleutelde verbinding versnellen. Tls 1.3 is echter nog geen volledig afgeronde standaard. Volgens Huitema is het ook zonder tls 1.3 mogelijk om sneller versleutelde webverbindingen op te zetten. Dit kan met TCP Fast Open en TLS False Start, zo laat hij weten.

De huidige tcp- en tls-standaard vereisen drie zogeheten 'roundtrips' naar de server. In het geval van TCP Fase Open kan dit via één roundtrip worden gedaan. Het uiteindelijke doel is volgens Microsoft om naar een roundtrip van nul te gaan via tls 1.3. In de tussentijd kunnen Edge-gebruikers met TCP Fast Open aan de slag gaan. De optie staat echter standaard in de testversie uitgeschakeld en moet dan ook handmatig worden aangezet. Naar verwachting zal de tls 1.3-standaard later dit jaar worden gepubliceerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.