image

Politie pakt mannen op wegens online drugshandel

vrijdag 17 juni 2016, 12:44 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van drugshandel via illegale online marktplaatsen en witwassen. Op elf locaties, in onder andere Alkmaar, Broek op Langedijk en Heerhugowaard, vonden in het kader van dit onderzoek doorzoekingen plaats.

Daarbij zijn 140.000 euro, zo'n 45 kilo verdovende middelen, waaronder MDMA en cocaïne, dure horloges, diverse voertuigen, computers, usb-sticks, woningen en een loods in beslag genomen. Tijdens de doorzoekingen werd op verschillende locaties een groot aantal pakketten met verdovende middelen aangetroffen die gereed stonden voor verzending naar de Verenigde Staten. In het onderzoek werkte de politie samen met het Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI).

Silk Road

Het onderzoek naar de hoofdverdachte is begonnen naar aanleiding van het uit de lucht halen van de illegale online marktplaats Silk Road en de aanhouding van de beheerder van deze marktplaats door de Amerikaanse autoriteiten. Vanuit de veiliggestelde chatberichten op Silk Road werd een nickname geïdentificeerd die vanuit Nederland drugs in dvd-blikjes naar onder andere de Verenigde Staten zou verzenden.

De Nederlandse politie startte vorig jaar augustus onderzoek om de nickname te herleiden naar een Nederlandse persoon of personen. Uit dit onderzoek bleek de nickname terug te voeren op de 28-jarige aangehouden verdachte. De verdachten lieten zich voor de verdovende middelen betalen via onder andere bitcoins. Om deze elektronische valuta om te zetten naar euro’s, onderhield de hoofdverdachte contacten met een in februari van dit jaar door de FIOD aangehouden bitcoinhandelaar.

Reacties (1)
13-09-2016, 16:31 door Anoniem
Is al bekend wanneer deze zaak voor de rechter komt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.