image

Webwinkel computerfabrikant Acer gehackt

vrijdag 17 juni 2016, 13:35 door Redactie, 0 reacties

Een webwinkel van computerfabrikant Acer is gehackt geweest, waardoor de gegevens van klanten mogelijk in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Dat blijkt uit een brief die het bedrijf naar klanten heeft gestuurd. Volgens Acer heeft het onlangs bij één van de webwinkels een beveiligingsincident ontdekt.

Daarbij heeft een ongeautoriseerde partij toegang tot het systeem gekregen en mogelijk ook tot klantgegevens. Om welke webwinkel van Acer het gaat is niet bekendgemaakt, behalve dat klanten die er tussen 12 mei 2015 en 28 april 2016 gebruik van hebben gemaakt mogelijk risico lopen. Acer stelt dat er "ongeautoriseerde toegang" heeft plaatsgevonden, maar laat niet duidelijk weten of er ook daadwerkelijk klantgegevens zijn gestolen.

Volgens de computerfabrikant is dit echter wel een mogelijkheid. Het gaat dan om naam, adresgegevens, creditcardnummer, verloopdatum en driecijferige ccv-beveiligingscode. Het incident had in ieder geval betrekking op Amerikaanse Acer-klanten, aangezien de Taiwanese computerfabrikant naar hen de waarschuwing (pdf) heeft gestuurd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.