image

Kamervragen over hack van Nederlands-Duits defensiebedrijf

vrijdag 17 juni 2016, 14:22 door Redactie, 4 reacties

De VVD heeft Kamervragen aan defensieminister Hennis-Plasschaert gesteld over het bericht dat het Nederlands-Duitse defensiebedrijf Rheinmetall Defence door Chinese hackers in 2012 is gehackt. Beveiligingsbedrijf Fox-IT publiceerde deze week een rapport over een groep vanuit China opererende hackers die via social engineering wereldwijd allerlei organisaties en bedrijven met malware wisten te infecteren.

Onder de getroffen bedrijven bevond zich volgens het rapport ook een Duits autobedrijf dat in militaire voertuigen is gespecialiseerd. Bronnen lieten aan de Volkskrant weten dat het om het Nederlands-Duitse defensiebedrijf Rheinmetall Defence ging. De aanvallers zouden "zeker" toegang tot technologische informatie van het bedrijf hebben gekregen en hadden de controle over het bedrijfsnetwerk. De VVD wil nu weten of er inderdaad geheime data bij het bedrijf zijn gestolen en of de aanval in 2012 is gestart.

VVD-Kamerlid Vuijk wil verder weten in hoeverre het ministerie van Defensie het als haar taak ziet om de ict-infrastructuur van private bedrijven te beschermen en in hoeverre bedrijven hier zelf voor verantwoordelijk zijn. Als laatste moet de minister uitleggen in hoeverre Defensie in staat is om zich tegen vergelijkbare aanvallen te beschermen en of het de private defensiesector tegen dit soort hacks kan beschermen. De vragen (pdf) moeten over drie weken zijn beantwoord.

Reacties (4)
17-06-2016, 18:54 door Anoniem
"VVD-Kamerlid Vuijk wil verder weten in hoeverre het ministerie van Defensie het als haar taak ziet om de ict-infrastructuur van private bedrijven te beschermen en in hoeverre bedrijven hier zelf voor verantwoordelijk zijn."

Goede vraag en nog wel van een VVD-er (krijg nou wat! overheidsbemoeienis!)
17-06-2016, 19:15 door Anoniem
gelukkig waren het chinezen of russen, en niet de NSA.. ow wacht, die hacks worden in de doofpot gestopt zoals belgacom.
17-06-2016, 23:21 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-06-2016, 23:21
[Verwijderd]
02-09-2016, 04:06 door Anoniem
https://www.security.nl/posting/474705/Onderzoek+naar+Belgacom-hack+loopt+dood?channel=rss
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.