image

Politie waarschuwt voor oplichters met Rabobank-app

maandag 20 juni 2016, 11:47 door Redactie, 12 reacties
Laatst bijgewerkt: 20-06-2016, 12:33

De politie heeft een waarschuwing afgegeven voor oplichters die mensen via de Rabobank-app oplichten. De oplichters nemen contact op met personen die auto's aanbieden. Vaak op Marktplaats. Vervolgens gaan ze bij de verkoper langs en doen alsof ze het geld via de Rabobank-app overmaken.

In het geval er onvoldoende saldo op de rekening staat en er via de Rabobank-app een transactie wordt gedaan, geeft de app de melding dat de transactie in behandeling is. De oplichters laten dit aan de verkoper zien, die er vervolgens vanuit gaat dat het geld wordt overgemaakt. Meestal geven de criminelen aan dat het een aantal uur kan duren voordat het is overgemaakt, waarop de auto alvast wel wordt overgeschreven.

De oplichters nemen de auto vervolgens mee, maar het geld wordt nooit overgemaakt. Als de politie de oplichters hiermee confronteert zeggen ze dat er contant is betaald. De politie adviseert verkopers altijd het geld fysiek in handen te krijgen, of te zorgen dat men zelf over een Rabobankrekening beschikt. Het geld zou er dan meteen op moeten staan.

Reacties (12)
20-06-2016, 12:25 door Anoniem
te zorgen dat men zelf over een Rabobankrekening beschikt. Het geldt zou er dan meteen op moeten staan.
Of beter bij iedere bank een rekening aan vragen.
Of nog beter pas als de auto betaalt is overschrijven.
20-06-2016, 12:31 door Anoniem
Ik zou de auto ook niet eerder meegegeven, voordat het geld ook echt op mijn rekening staat.
Dan komen ze maar een dag later terug.
Zo jammer, dat er gewoon niemand meer te vertrouwen is in deze wereld.
De mensheid wordt alleen maar rotter helaas.
20-06-2016, 12:52 door SPlid
Hu , wordt er nu wel contant geld geadviseerd?
20-06-2016, 12:57 door Anoniem
bbbbb.....BBBBbbbb.....hhhhhbbbbbbb....... B.I.T.C.O.I.N!!!!!!
20-06-2016, 13:09 door Anoniem
Is dit uniek voor de Rabobank app. Het lijkt me dat dit voor andere banken apps ook zou gelden.
20-06-2016, 14:06 door Anoniem
Of maak gebruik van een dienst als Bunq (instant payment)
"Bunq heeft een nieuwe versie van haar app gelanceerd waardoor je sneller kunt betalen dan voorheen. Met bunq.me stuur je een betaalverzoek naar alle contacten, ook naar mensen die geen Bunq-rekening hebben. De ontvanger kan na zo’n betaalverzoek vervolgens betalen via Bunq of iDEAL, zodat de ontvanger het geld meteen op zijn rekening ziet staan."

http://www.internetkassa.nu/real-time-geld-overboeken-mogelijk-via-bunq/
20-06-2016, 15:30 door Anoniem
Door Anoniem:
De mensheid wordt alleen maar rotter helaas.

Nee, de mens zit op forums over dit soort dingen te praten. De mens was vroeger nog veel rotter, maar besteedde daar geen aandacht aan.
21-06-2016, 00:56 door Anoniem
"Hu , wordt er nu wel contant geld geadviseerd?"

Denk je dat de gemiddelde politie woordvoerder er iets op tegen heeft indien je een auto contact afrekent ? Of dat zij bezig zijn met het promoten van een cashless society ofzo ? Waarom zouden ze dit niet adviseren.... ???
21-06-2016, 10:59 door Anoniem
Door Anoniem: "Hu , wordt er nu wel contant geld geadviseerd?"

Denk je dat de gemiddelde politie woordvoerder er iets op tegen heeft indien je een auto contact afrekent ? Of dat zij bezig zijn met het promoten van een cashless society ofzo ? Waarom zouden ze dit niet adviseren.... ???

- omdat over straat gaan met grote bedragen in cash ook niet zo veilig is (zeker niet als iemand daar van weet, in dit geval zowel de koper als de verkoper)
- omdat via cash transacties makkelijker geld witgewassen kan worden
- omdat bij cash transacties niets te traceren is
- omdat het helemaal zo makkelijk niet meer is om aan een flink bedrag in cash te komen, op een legale manier tenminste.

Dat maakt de politie verder niet zo veel uit waarschijnlijk, maar puntje 1 lijkt me wel op hun gebied liggen.
21-06-2016, 11:13 door Anoniem
Oplossing:
Zorg dat de Rabo App accuratere error's geeft
21-06-2016, 11:15 door Anoniem
Eigenlijk is het probleem hier dat twee transacties niet in samenhang worden uitgevoerd maar als twee op zichzelf staande handelingen. Eigenlijk zou je een gestandaardiseerd protocol moeten hebben dat die samenhang regelt, en waar (in dit geval) zowel de bank als de RDW ondersteuning voor moeten bieden. Je creëert een transactiecontext bij een provider (in dit geval denk ik dat de banken zelf heel geschikt zijn om die dienst te bieden), koppelt daar beide transacties aan, en via die provider regelen zowel RDW als Rabobank dat de transacties óf allebei wel, óf allebei niet doorgaan.
21-06-2016, 12:47 door Anoniem
En met cash moet je ook uitkijken. Ik ken een man die zijn Mercedes verkocht en heel veel valse biljetten in handen kreeg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.