image

4.000 Amerikaanse politieke Google-accounts doelwit aanval

maandag 20 juni 2016, 11:22 door Redactie, 1 reacties

Zo'n 4.000 Google-accounts van partijen die actief in de Amerikaanse politiek zijn, zijn het doelwit van een gerichte phishingcampagne geweest, afkomstig van de aanvallers die eerder de Democratische Partij en de campagne van Clinton aanvielen. Dat laat een bron tegenover persbureau Bloomberg weten.

Ook advocatenkantoren, lobbyisten, consultants, stichtingen en denktanken die in het Amerikaanse politieke systeem actief zjin ontvingen de kwaadaardige e-mails. De e-mails probeerden ontvangers via afgekorte links naar een phishingpagina te lokken waar ze op hun Google-account moesten inloggen. Als gebruikers op de phishingpagina inlogden werden de gegevens naar de aanvallers doorgestuurd, die zo toegang tot allerlei vertrouwelijke informatie konden krijgen. De aanval wordt aan hackers in dienst van de Russische inlichtingendiensten toegeschreven, maar een woordvoerder van de Russische president Poetin ontkent de aantijgingen.

Reacties (1)
21-06-2016, 09:50 door Anoniem
Dat 4000 accounts doelwit waren is nog niet zo'n probleem.
Het wordt pas ernstig als de aanval slaagt... En uit het Bloomberg artikel blijkt dat 'the campaign broadly successful' is geweest.
Dat is van meer belang voor security.nl
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.