image

GoToMyPC reset wachtwoord alle klanten na aanval

maandag 20 juni 2016, 10:52 door Redactie, 3 reacties

GoToMyPC, een dienst waarmee gebruikers computers op afstand kunnen besturen, heeft van alle klanten het wachtwoord gereset nadat het doelwit van een 'geraffineerde wachtwoorden-aanval' werd. Dat meldt het bedrijf via de eigen website. In eerste instantie werd erover een 'probleem' gesproken.

Vanwege dit probleem moesten de wachtwoorden worden gereset. Vervolgens werd gesteld dat er een 'zeer geraffineerde wachtwoordaanval' had plaatsgevonden, maar details over de aanval worden niet gegeven. GoToMyPC laat gebruikers een programma op een computer installeren. Vervolgens is het mogelijk om vanaf de hele wereld op deze computer in te loggen door naar de website van GoToMyPC te gaan. Gebruikers die nu op hun computer willen inloggen zullen eerst een nieuw wachtwoord moeten instellen.

Daarbij geeft GoToMyPC traditionele adviezen zoals het vervangen van letters door cijfers, zoals een E door het cijfer 3 of een O door het cijfer 0, en een wachtwoord van minimaal 8 karakters te kiezen. Experts pleiten juist voor het gebruik van passphrases, een zin die uit meerdere woorden bestaat. Vanwege de lengte is lastiger om een passphrase te kraken of te raden. Ook krijgen gebruikers het advies om twee-factor authenticatie in te stellen.

Reacties (3)
20-06-2016, 10:57 door Anoniem
klinkt een beetje als de teamviewer-affaire
20-06-2016, 11:15 door Anoniem
Enige ding waar je met passphrases op moet letten is dat 'ie lang genoeg is (minstens 4 woorden, bij voorkeur 6 of meer) en dat 'ie willekeurig genoeg is (bijvoorbeeld door met dobbelstenen woorden van een Diceware-lijst te bepalen).
20-06-2016, 12:36 door Anoniem
ge-ra-ffi-neer-de wachtwoord-aanval....ja ja..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.