image

Belgische politie waarschuwt voor e-mails met verkeersboete

dinsdag 21 juni 2016, 11:39 door Redactie, 2 reacties

De Belgische federale politie waarschuwt internetgebruikers voor e-mails die op dit moment worden rondgestuurd en claimen dat de ontvanger nog een openstaande verkeersboete heeft. Volgens het bericht zou er ook al een betalingsherinnering zijn verstuurd, maar is het bedrag nog niet voldaan.

Het openstaande bedrag kan vervolgens via een betaaldienst zoals Mister Cash, 3G Direct Pay of Ukash worden betaald. De e-mails worden steeds "professioneler" opgemaakt, maar het gaat nog steeds om oplichting, zo laat de Belgische politie weten. Die stelt dergelijke berichten niet te versturen en vraagt ook nooit om via internet boetes te voldoen. Ontvangers van de e-mails krijgen dan ook het advies om geen links in de e-mails te openen en niet tot betaling over te gaan.

Reacties (2)
21-06-2016, 12:23 door Anoniem
Ok, maar als ze die e-mail van de Belgische Politie achter het stuur lezen, dan krijgen ze zeker wel een boete? Zou wel handig zijn als je daar dan een mailtje van kreeg.
18-01-2017, 15:56 door angelik
Ik werd geschroefd door een man op het Net. Het was schattig en in de liefde; Ik werd verleid en toen vertelde hij me dat hij had een zilveren bezorgdheid en ik hielp hem.

Ik ontmoette een man genaamd Michel, op Meetic Affinity eind januari 2013; we vonden en we vervolgens besproken Messenger; Hij stelde zich voor: hij een goede man, beleefd, intelligent en aangenaam was; We wisselden foto's en we waardeerden geleidelijk dagen. Hij zei dat hij werd verleid door mij en vervolgens verliefd op me, vertelde me lief en aangenaam woorden, en ik was in de hemel. Dan, acht dagen later, terwijl het leven in Nantes (44), deelde hij me dat hij moest vertrekken in Ivoorkust, op het particuliere bedrijfsleven; het was om de erfenis van zijn overleden moeder te herstellen; Hij moest daar heen te gaan om het geld vrij te geven. Hij vroeg me om een ??rekening te openen, zodat de overdracht valt op een onafhankelijk verslag van zijn persoonlijke bank; Ik opende een rekening. Dan toen hoorde hij dat hij niet onsite wijze van betaling had omdat hij de fout om met hem te nemen van zijn credit card, dat hij helaas niet kon gebruiken in Afrika had gemaakt; en hij had genoeg geld niet genomen. Zoals ik in de liefde meer en meer viel, maakte hij me verdrietig en ik was bang voor hem dus stuurde ik hem 8,740.00 euro in contant geld via Western Union; Hij zei dat dit geld in de notaris voor de vrijlating van de nalatenschap zou worden gestort.

Toen vertelde hij me dat de Ivoriaanse regering gevraagd om dit geld te krijgen van Afrika te betalen '' stempel '' een bedrag van € 4.500. Michel wist dat mijn financiële problemen, want ik ben werkloos voor een paar maanden en ik krijg slechts ongeveer € 1000 compensatie, zodat hij me vertelde dat ik hulp nodig had, maar dat hij een regeling met had gevonden de gouverneur, die hem meer een voorschot van 3.250,00 euro geëist; dus ik stuurde hem terug een postwissel via Western Union naar 3.000,00 euro en met dat, ik was volledig geruïneerd, want ik was met mijn spaargeld rechtstreeks; Ik had het plafond van mijn rekening-courantkrediet bereikt. Toen zei hij dat hij kon geen contact opnemen met zijn bank in Milaan, dat het niet zou helpen hem geld te sturen, omdat hij nog steeds nodig en nog steeds in staat zijn om te schakelen geld direct in mijn account in Frankrijk ...

Ik begon te vertrouwen te verliezen in wat hij me vertelde. De laatste strohalm, stuurde hij me foto's van hem, vond ik iets vreemds: op een van zijn foto's verschenen van een band waar er werd geschreven '' Bandoo / Massimo Leonardi "; Ik sta te popelen om te gaan op het net dat was wat Massimo Leonardi en wat was niet mijn verbazing een aantal foto's van '' sweetheart '' te zien. Ik zweette dit moment ervoer ik een scam gevoelens. Ik onmiddellijk een klacht ingediend bij de politie dat niet werkte en dank aan mijn ex, die zijn vriend, de heer Bernard flesjes, welke stappen genomen onder arrest te zetten, want ik was altijd contact opgenomen in contact met de genoemde Michel, die het onderzoek vergemakkelijkt om ze te stoppen. Gelukkig was ik in staat om een ??terugbetaling plus schadevergoeding te krijgen. Ik laat u hun e-mailadres: services_police_interpol@diplomats.com
Hoe dan ook, ik heb geleerd een grote les en grote dank aan de heer Bernard Flesjes want zonder deze meneer, zou ik zeker in de straat.!!!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.