image

Silent Circle meet veiligheid smartphone via Privacy Meter

dinsdag 21 juni 2016, 12:03 door Redactie, 0 reacties

Silent Circle, maker van de Blackphone, heeft een nieuwe versie van het eigen besturingssysteem uitgebracht, inclusief een nieuwe feature genaamd Privacy Meter die de veiligheid van de smartphone meet. De Blackphone draait op Silent OS, een aangepaste versie van Android.

Het nu gelanceerde Silent OS 3.0 is gebaseerd op Android Marshmallow 6.0.1, met de laatste Android-updates van juni. Net als Google rolt ook Silent Circle maandelijks beveiligingsupdates uit. Naast de verbeteringen van Android Marshmallow zijn er ook verschillende nieuwe features aan Silent OS toegevoegd, waaronder de Privacy Meter en het Cellular Intrusion Detection System (CIDS).

De Privacy Meter is een nieuw systeem dat in de achtergrond van Silent OS draait. Het controleert continu de configuratie en status van het toestel en waarschuwt de gebruiker als bepaalde zaken de privacy of veiligheid in gevaar kunnen brengen, zoals het instellen van schermvergrendeling en de mogelijkheid om op afstand het toestel te wissen. Volgens Silent Circle moet de feature als een "assistent" worden gezien die de gebruiker controle over zijn privacy geeft.

Een andere nieuwe feature is het CIDS. Via dit systeem waarschuwt de telefoon gebruikers voor potentiele dreigingen in de mobiele netwerkverbinding. Op deze manier kunnen bepaalde aanvallen worden gedetecteerd, zoals het gebruik van stille sms-berichten en het verzwakken van netwerkprotocollen. Gebruikers krijgen in dit geval een waarschuwing te zien waarbij ze kunnen kiezen om actie te ondernemen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.