image

Politie pakt verdachten op via WhatsApp-buurtgroep

maandag 4 juli 2016, 11:54 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft afgelopen vrijdag drie verdachten van een inbraak in Maassluis aangehouden dankzij informatie die via de WhatsApp-buurtgroep werd uitgewisseld. De politie werd door een bewoner van Maassluis ingelicht nadat een kind van de buren op zijn balkon stond.

Het kind was over de reling geklommen omdat een onbekende man aan de voordeur stond te rommelen. Het signalement werd vervolgens via de WhatsApp-buurtgroep verspreid. Omwonenden waren daardoor alert en zagen de verdachte in de richting van een auto lopen. Het kenteken van de auto werd verspreid en aan de politie doorgegeven. De auto werd vervolgens door de politie aan de kant gezet en de inzittenden aangehouden.

Na onderzoek bij de woning bleek dat één van de aangehouden mannen daadwerkelijk had geprobeerd om binnen te komen, zo meldt de politie. In het voertuig trof de politie spullen aan die van een inbraak elders in Maassluis afkomstig waren. De recherche is bezig met een onderzoek naar de mannen, die nog steeds vastzitten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.