image

Verdachten opgepakt voor contactloos betalen met gestolen pas

woensdag 6 juli 2016, 15:25 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft gisteren dankzij een alerte burger een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Goirle aangehouden wegens het contactloos betalen met een gestolen pinpas. Het stel zou in een Tilburgs zwembad de pinpas van een 26-jarige vrouw hebben gestolen.

Agenten kwamen het stel op het spoor nadat ze bij een zaak in Goirle meerdere keren achter elkaar contactloos betaalden. Een medewerker kreeg argwaan en belde de politie omdat de twee nadrukkelijk een bestelling zo splitsten dat het bedrag onder de 25 euro zou blijven. Bij contactloos betalen hoeft ervoor bedragen onder de 25 euro geen pincode te worden ingevoerd. Als het totaalbedrag door meerdere betalingen de 50 euro overschrijdt moet de pincode worden ingevoerd.

De pinpas kon waarschijnlijk worden gestolen doordat één van de verdachten de code heeft afgekeken van het kluisje waarin het slachtoffer haar waardevolle spullen plaatste, zo meldt politie. Een klassiek geval van schoudersurfen. Ook bij een supermarkt waren er met de gestolen pinpas spullen gekocht. Doordat de verdachten niet over de pincode van de vrouw beschikten bleef het schadebedrag onder de 50 euro, zo laat de politie aan Security.NL weten.

Reacties (4)
06-07-2016, 16:16 door Briolet - Bijgewerkt: 06-07-2016, 16:17
Tja, aan contanten heb ik meestal meer bij me dan 50 euro dus dom dat ze het met een pasje proberen en dit risico namen. Als de eigenaar zelf dat contactloos betalen gebruikte, dat was zelfs 25.- pinnen misschien niet mogelijk geweest en hadden ze nog sneller argwaan bij de kassa opgewekt.

Goed geïnstrueerd personeel overigens. Dat zou lang niet bij elke kassa argwaan opgewekt hebben.
06-07-2016, 18:39 door Anoniem
Meerdere keren achter elkaar?

Twee keer dus?
06-07-2016, 21:46 door Anoniem
Door Anoniem: Meerdere keren achter elkaar?

Twee keer dus?
minstens + de buit in de supermarkt.
06-09-2016, 15:18 door Anoniem
Contactloos betalen kan altijd nog is slecht aflopen.

Criminelen vinden altijd wel een manier om je NFC chip te hacken.
Ik gebruik een pasje die je NFC chip blokkeert waardoor ze ook niks kunnen aflezen en voorkom ik identiteitsfraude.
Dat was op www,cardsecure.nl
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.