image

Ernstige kwetsbaarheden in Adobe Reader dinsdag gepatcht

vrijdag 8 juli 2016, 07:14 door Redactie, 4 reacties

Adobe zal aanstaande dinsdag met updates voor Adobe Reader en Acrobat komen die meerdere ernstige kwetsbaarheden verhelpen, zo heeft het softwarebedrijf aangekondigd. Via dergelijke beveiligingslekken kan een aanvaller willekeurige code op de computer uitvoeren.

Het openen van een kwaadaardig pdf-bestand is in dit geval voldoende. Waar pdf-kwetsbaarheden vroeger nog door aanvallers bij voornamelijk gerichte aanvallen werden ingezet, zijn het nu vooral beveiligingslekken in Microsoft Office die worden aangevallen. Iets wat wordt weerspiegeld door de beoordeling van de beveiligingsupdate door Adobe. Het softwarebedrijf heeft die een "prioriteit 2" gegeven. Dit houdt in dat erop dit moment geen aanvallen bekend zijn en ook niet worden verwacht. Adobe adviseert de beveiligingsupdates die dinsdag uitkomen dan ook binnen een periode van 30 dagen te installeren.

Reacties (4)
08-07-2016, 08:07 door Anoniem
Adobe..... hoort dat bedrijf niet eens heel erg goed naar zijn product te kijken, of op zijn vingers te worden getikt. Want het lijkt wel of alles van Adobe een grote gaten kaas is.
08-07-2016, 08:49 door Anoniem
Adobe Reader heb ik al jaren geleden van mijn computers gebannen.

Sumatra Reader voor de lichte toepassingen en PDF-XChange viewer voor de meer gecompliccerde.
Van de laatste is bij CVE voor het laatst een melding geweest in 2013, totaal aantal (gepatchte) vulnerabilities 3 stuks...
Sumatra had de laatste melding in 2012, totaal 5 stuks...

Wel heel wat anders dan dat logge Adobe Reader met steeds maar weer terugkomende kwetsbaarheden.

Als je waar ter (internet-)wereld ook een pdf bestand wilt downloaden, dan staat er vrijwel altijd een link bij om Adobe Reader op te halen, omdat die nodig zou zijn om de pdf te lezen. Nergens worden de alternatieven genoemd.

Bijkomend voordeel van Sumatra is dat deze ook E-book formaat kan lezen (en dat ziet er nog netjes uit ook).
08-07-2016, 11:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-07-2016, 14:27
[Verwijderd]
08-07-2016, 21:57 door Anoniem
Dinsdag pas? Het begint me werkelijk te tollen door de duizelingwekkende snelheid en doortastendheid van het patchen van kwetsbaarheden door Adobe. Ik ben écht onder de indruk hoor (NOT!)

Ik snap werkelijk niet waarom mensen dit gedrocht nog gebruiken. De meeste mensen kunnen makkelijk af met één van de hierboven benoemde PDF-readers. Adobe Reader is log, lomp en zit vol met beveiligingsissues. Zelfs een screenshot maken van een pagina resulteert in een zeer matige kwaliteit. Probeer hetzelfde eens te doen met dat piepkleine Sumatra-PDF: loeistrakke afbeeldingen!

Waardeloze software, dat Adobe Reader.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.