image

MijnOverheid voor Ondernemers in de maak

vrijdag 8 juli 2016, 07:32 door Redactie, 3 reacties

De overheid werkt aan een online portal waar overheid en ondernemers straks digitaal gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. MijnOverheid voor Ondernemers, zoals de portal wordt genoemd, is een doorontwikkeling van het Ondernemingsdossier, zo laat minister Kamp van Economische Zaken weten.

MijnOverheid voor Bedrijven geeft ondernemingen inzicht in de eigen gegevens en bevat de Berichtenbox Bedrijven om met de overheid te communiceren. Ook bevat de portal informatie op maat in aanvulling op de algemene informatie van Ondernemersplein.nl. Dit is een website van de overheid met informatie voor ondernemers. Kamp zegt dat hij het aantal gebruikers van MijnOverheid voor Ondernemers via grote uitvoeringsorganisaties en de Kamer van Koophandel wil vergroten.

In september van dit jaar zal de minister de Tweede Kamer verder informeren over de ontwikkeling van MijnOverheid voor Ondernemers, zo staat in de Digitale Agenda vermeld (pdf). Daarbij zal ook het ontwikkelplan, een nadere planning en verdere specificatie van de functies van de portal worden toegelicht.

Reacties (3)
08-07-2016, 22:28 door Anoniem
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Niet weer een stuk digi-dwang waarbij ik weer moeite moet gaan doen om de 'informatie' die de Roverheid mij wil doen toekomen op te gaan halen ipv. dat ze het bij mij bezorgen.

Nee!
Nee!
Nee!
09-07-2016, 07:16 door karma4
Anoniem 22:28. Het gaat om bedrijven. Die zijn al vele jaren verplicht tot digitale communicatie. Niets nieuws.
Zelfs het grijze circuit zoals de Panama papers is digitaal.
Het enige is dat het meer gebundeld gaat worden ipv een chaos aan aparte sites en ingangen.

Slechts voor de burger is het sinds begin dit jaar voor nl veranderd. Per wet decreet is geregeld dat een ieder verplicht digitaal met de overheid moet communiceren. Het eventuele privacy belang voor burgers is als niet relevant weggezet. Een goede actie zou zijn de overheid daar (digitaal) aan zien te houden daar waar het de burger beter uitkomt maar de overheid niet.
15-07-2016, 16:13 door Anoniem
Karma4 07:16. Welke wet decreet verplicht dat, volgens jou?

Ik weet wel dat de overheid zichzelf als doel stelt dat burgers en bedrijven alle producten en diensten veilig digitaal moeten kunnen gebruiken. Dat scheelt iedereen tijd en daarmee ook geld van de belastingbetalers. Voor burgers die geen digitale producten en diensten kunnen of willen gebruiken blijven telefoon, balie en post mogelijk.

Privacy is daarbij juist relevant voor de overheid. Gemeenten hebben sinds een aantal jaren een informatiebeveiligingsdienst en hebben of krijgen privacybeheerders voor naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Vanaf 25 mei 2018 zijn overheidsorganisaties op basis van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming onder andere verplicht een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen. Waar deze verordening niet wordt nageleefd riskeert de organisatie een boete van maximaal € 1.000.000. Lijkt mij wel relevant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.