image

Update moet privacyprobleem Pokemon Go oplossen

dinsdag 12 juli 2016, 11:18 door Redactie, 2 reacties

Softwareontwikkelaar Niantic komt binnenkort met een update wegens een privacyprobleem in de iOS-versie van Pokemon Go. Pokemon Go is een recent gelanceerd spel waarbij gebruikers Pokemons in de 'echte wereld' moeten vangen. Om het spel te spelen is er een account vereist.

Gebruikers kunnen alleen inloggen met een account dat ze op pokemon.com hebben aangemaakt of hun Google-account. Als gebruikers met hun Google-account inloggen heeft Pokemon volledige toegang tot het Google-account, zo ontdekte onderzoeker Adam Reeve. De app en Niantic kunnen bijvoorbeeld alle e-mail lezen, alle gegevens op Google Drive benaderen, de zoekgeschiedenis bekijken en nog veel meer zaken.

In een verklaring laat Niantic weten dat het om een onbedoeld probleem gaat waarbij de app om volledige toegang tot het Google-account vraagt. De app zou echter alleen standaard Google-profielgegevens opvragen, zoals gebruikers-ID en e-mailadres. Andere Google-accountgegevens worden niet opgevraagd of verzameld. Inmiddels zegt de softwareontwikkelaar aan een oplossing te werken zodat er alleen om standaard profielgegevens wordt gevraagd.

Google zou volgens Niantic hebben geverifieerd dat Pokemon Go geen andere informatie heeft opgevraagd of benaderd. Google zal daarnaast de permissies van de app verminderen zodat alleen de profielgegevens worden benaderd die Pokemon Go nodig heeft. Gebruikers hoeven geen verdere maatregelen te nemen, aldus Niantic.

Reacties (2)
12-07-2016, 14:40 door Anoniem
Binnenkort betekent: Al uw gegevens zijn reeds van Niantic , meer hebben ze niet nodig.
12-07-2016, 23:13 door Anoniem
Dat mensen als lamme schapen hierin trappen. Werkelijk waar te zot van woorden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.