image

Tor Project kiest nieuwe raad van bestuur

donderdag 14 juli 2016, 09:54 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk, heeft een nieuwe raad van bestuur gekozen, zo heeft het via een blogposting bekendgemaakt. Een aanleiding wordt niet gegeven, behalve dat het in het belang van de organisatie is. Eind 2015 kreeg het Tor Project in Shari Steele een nieuwe directeur.

"Om haar te steunen vinden we dat het tijd is voor een nieuwe raad van bestuur, nu het Tor Project aan zijn twee decennium begint", aldus het bestuur. De nieuwe raad van bestuur bestaat uit informaticaprofessor Matt Blaze, EFF-directeur Cindy Cohn, Gabriella Coleman van de McGill University, privacy-activist Linus Nordberg, Megan Price van de Human Rights Data Analysis Group en beveiligingsexpert Bruce Schneier.

Onlangs besloot Tor-ontwikkelaar Jacob Appelbaum het Tor Project na beschuldigingen van seksuele intimidatie te verlaten. Appelbaum ontkent echter alle aantijgingen. Via het Tor-netwerk kunnen internetgebruikers hun ip-adres afschermen en anoniem websites bezoeken. Dagelijks maken er zo'n 2,5 miljoen mensen van het netwerk gebruik.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.