image

Lange celstraffen voor katvangers cybercriminelen in VK

donderdag 14 juli 2016, 11:47 door Redactie, 1 reacties

In het Verenigd Koninkrijk hebben verschillende katvangers die voor cybercriminelen werkten lange gevangenisstraffen gekregen. Het gaat om een bende van vijf personen die allerlei rekeningen openden waar het geld van gehackte bankrekeningen naar toe werd overgemaakt.

De cybercriminelen maakten gebruik van malware om toegang tot zakelijke bankrekeningen te krijgen en voerden vervolgens allerlei frauduleuze transacties uit. Het ging om een bedrag van bijna 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro). De katvangers openden 166 bankrekeningen waar het geld naar toe werd overgemaakt. Om het geld te witwassen kochten de katvangers allerlei juwelen en elektronica. Ook werd het geld naar euro's omgewisseld en in bouwprojecten geïnvesteerd.

Tijdens het onderzoek werden nog meer slachtoffers van de cybercriminelen gevonden, waardoor het totale schadebedrag op 4,5 miljoen pond uitkwam (5,4 miljoen euro). De Britse politie stelt dat het werkelijke schadebedrag gezien de activiteiten van de criminelen waarschijnlijk vele malen hoger ligt. Drie bendeleden die de operaties van de groep coördineerden werden tot ruim 7 jaar cel veroordeeld. De twee andere katvangers kregen gevangenisstraffen van 18 weken en 5 maanden opgelegd.

Reacties (1)
17-07-2016, 11:25 door Anoniem
"Katvanger" is dus bedoeld als vertaling voor "mule"?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.