image

Beveiligingscamera's Nest waarschuwen als ze mensen zien

donderdag 14 juli 2016, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Fabrikant van thuisapparatuur Nest heeft een nieuwe feature voor de beveiligingscamera's van het bedrijf uitgerold, zodat gebruikers alleen een waarschuwing ontvangen als er mensen in beeld zijn. Gebruikers van Nest Aware kunnen voortaan "Persoonsmeldingen" ontvangen.

De camera maakt in dit geval onderscheid tussen mensen en andere gebeurtenissen, en laat gebruikers weten als een persoon in beeld komt. Volgens Nest zijn Persoonsmeldingen de eerste van een nieuwe generatie intelligente waarschuwingen. "Ze maken gebruik van de expertise van Google op het gebied van machine learning en van krachtige algoritmen die gebruikers meer inzicht opleveren in wat er thuis gebeurt", aldus het bedrijf, dat onderdeel van Alphabet is, het moederbedrijf van Google. De Nest Aware-functies, waaronder Persoonsmeldingen, zijn beschikbaar voor alle Nest Cams en Dropcams.

Daarnaast is ook de Nest-app vernieuwd waarmee gebruikers hun Nest-producten kunnen bedienen. Via de Vensters-functie kunnen gebruikers kijken wat er gebeurt met al hun Nest-producten, die per kamer zijn gerangschikt. Nest heeft de weergave van camerabeelden uitgebreid zodat gebruikers voortaan al hun beelden in één overzicht zien. Met een wifi-verbinding kunnen gebruikers ook een livestream zien. Verder kunnen gebruikers nu de camerabeelden delen. Via de app kunnen met een wachtwoord beveiligde links naar livestreams worden gemaakt om die met meerdere mensen te delen.

Bezitters van de Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor of Dropcam met een abonnement op Nest Aware ontvangen vanaf september naast de bestaande geluids- en bewegingsmeldingen ook de Persoonsmeldingen. "De toekomst is aan de intelligente meldingen. Mensen willen weten wanneer er iets gebeurt dat echt hun aandacht verdient", zegt Maxime Veron van Nest in een persbericht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.