Privacy - Wat niemand over je mag weten

Attentie:Creditcard beperkt

16-07-2016, 16:34 door whisspr3760, 9 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-07-2016, 16:36
Geachte kaarthouder,

Onze beveiligingssysteem heeft uw creditcard beperkt, u kunt tijdelijk geen gebruik maken van uw creditcard.

Om privacyredenen kunnen we u niet informeren wat voor veiligheidsrisico het systeem heeft opgemerkt.

U moet uw gegevens verifiëren om weer gebruik te kunnen maken van uw creditcard.

Verifieer uw gegevens zo spoedig mogelijk door onderaan dit bericht op "START VERIFICATIE" te klikken en vervolgens in te loggen op uw ICS Cards Account.

START VERIFICATIE

Met vriendelijke groeten
International Card Services B.V.
Postadres: Postbus 23225, 1100 DS Diemen © 2016 International Card Services B.V.

Is dit volgens jullie spam !
Reacties (9)
16-07-2016, 16:44 door Anoniem
Die vissen naar naar je gegevens dus dit noemt men " Phishing ", geen SPAM want dat is reclame. Gewoon je boerenverstand gebruiken en nadenken over wat er staat. Nix aanklikken dus, wel wegklikken of beter nog verwijderen.
16-07-2016, 17:14 door Anoniem
Wat dacht je zelf als je op de link zou klikken.
Hier wordt e.e.a. uitgelegd: https://www.icscards.nl/ics/info/overzicht-phishing-email

En de mail kun je doorsturen naar valse-email@icscards.nl
Men spaart ze daar............
16-07-2016, 17:25 door Anoniem
Of je het spam kan noemen weet ik niet,maar dit ruikt niet koosjer.Je kunt 2 dingen doen: 1.geld pinnen met je creditcard.Komt er geld uit de tap dan is je kaart niet geblokkeerd,maar geld opnemen met creditcard kost geld ik meen iets van 4,50 per geldopname dus komen we bij optie 2: even telefonisch kontakt opnemen met je bank die de creditcard heeft verstrekt of met mastercard of visacard,kijk voor het juiste tel.nummer in het telefoonboek of op de website vd betreffende bank of van mastercard of visacard,diekunnen je vertellen hoe de zaken er voor staan.
16-07-2016, 18:35 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-07-2016, 18:35
[Verwijderd]
17-07-2016, 06:36 door Erik van Straten
16-07-2016, 1634 door whisspr3760: [..]
Verifieer uw gegevens zo spoedig mogelijk door onderaan dit bericht op "START VERIFICATIE" te klikken en vervolgens in te loggen op uw ICS Cards Account.

START VERIFICATIE
Wat is de link daaronder (inclusief protocol "http" of "https")?

16-07-2016, 1634 door whisspr3760: Is dit volgens jullie spam !
Zoals Taxus schrijft, dit is in de eerste plaats phishing.

Maar als exact deze e-mail niet alleen naar de TS is gestuurd (wat ik niet vermoed omdat de aanhef begint met "Geachte kaarthouder") is het ook spam: ongerichte/bulk verzonden (bijna altijd via botnets, meestal ook aan mensen die helemaal geen Visa card hebben), ongewenste e-mail. Zie [1] of google naar: spam definition

Phishing e-mails zijn, indien ongericht verzonden, dus een soort spam. Phishing kan echter ook op andere manieren, zoals via de telefoon of per brief.

[1] https://www.spamhaus.org/consumer/definition/
17-07-2016, 09:57 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-07-2016, 10:05
Door whisspr3760:

Geachte kaarthouder,

Onze beveiligingssysteem heeft uw creditcard beperkt, u kunt tijdelijk geen gebruik maken van uw creditcard...
bla bla bla bla...

Is dit volgens jullie spam !

Dit is een hele makkelijke.

Als er bij je aan de deur wordt gebeld en iemand vraagt aan je: "Geacht huisnummer 9, mag ik de naam van uw bank en de inlogggevens", gooi je dan de deur voor zijn neus niet dicht met een rotklap!

Ofwel:

Als de aanhef van de email was geweest 'Geachte sufferd' zou je dan twijfelen of het foute boel was?
want dàt wordt verwacht van je: dat je een geachte sufferd bent. Waarom?

Je naam in de aanhef ontbreekt!

Regel 1 tot nu - want crimineel tuig wordt met de dag sluwer - om phishing per email 'er uit te vissen' is: Indien de aanhef niet gepersonaliseerd is en de email vraagt om privé gegevens is het phishing - zonder twijfel - waarbij ook nog geldt dat banken, credit-card verstrekkers, of betalings tussenpersonen (bijv. PayPal) of web-sites waar je een direct betaalproces middels credit-card hebt (bijv. Amazon) nóóit om je privégegevens vragen.
17-07-2016, 12:52 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 17-07-2016, 12:52
17-07-2016, 09:57 door Aha - Bijgewerkt: 17-07-2016, 10:05: [...]
Je naam in de aanhef ontbreekt!
[...]
Schei toch uit met die misleidende phishingdetectiemethodes.

Ik krijg zat legitieme commerciële mail met ongepersonaliseerde aanhef, met obscure afzenders (achter "From:" ), met spelfouten, met bijlagen met dubbele/foute/ontbrekende extensie, met links erin die suggereren dat je naar de site van de betreffende organisatie gaat als je erop klikt en waarin de websitenaam van de betreffende organisatie niet eens voorkomt en/of legitieme e-mails die op andere wijze naar phishing stinken.

Leken kunnen onmogelijk phishing e-mails van echte onderscheiden. Gelukkig bezoeken ze deze site niet, want dan zouden ze onterecht legitieme mail wegflikkeren en toch in phishingmails blijven trappen. Want leken zijn geen forensisch onderzoekers die uren besteden aan het analyseren van e-mails en het maken van goed doordachte afwegingen voordat ze ofwel op "verwijderen" ofwel op een link klikken.
18-07-2016, 08:40 door Anoniem
Voor mijn banken/cc card heb ik ieder een specifiek eigen e-mail alias opgegeven. Als ik toch een e-mail van hun of van een 'visser' op mijn publieke e-mail adres ontvang, dan forward ik dat gelijk naar betreffend genoemde bank of cc company met het uitdrukkelijke verzoek hun uitgaande e-mail naar mijn publieke adres dan digitaal te tekenen met een correct verifieerbare signature of alleen maar naar het door mij alleen voor hun speciaal aangemaakte en aan hun opgeven e-mail alias te sturen.

Betreffende organisatie krijgt van mij wel een telefoontje erachter aan met de vraag of ze mijn e-mail hebben gehad en met de vraag wat nu hun verifieerbare public digital signature is en waar ik die op hun 'secure website' kan verifieren. Meestal hebben ze die 'public digital signature' dus niet eens, en dan krijgen ze van mij de gelijk de opmerking hoe ik hun security streven nu serieus kan nemen als ze na al die jaren nog steeds niet eens de gratis maar wel heel basale manier van proof of authentiteit in hun e-mail en op hun website gebruiken, Wel bedank ik ze voor het mij persoonlijk te woord staan. Meestal begrijpen ze het wel, maar kennelijk zit de beslissings bevoegdheid daarover in zo'n ouderwets blok beton gegoten, waarzelfs betonrot geen vat op krijgt,... Efin, door bitcoin ze zijn toch gedoemd met uitsterven,... ;-)
18-07-2016, 20:30 door Anoniem
Door Anoniem: Die vissen naar naar je gegevens dus dit noemt men " Phishing ", geen SPAM want dat is reclame.

Het is zowel phishing als spam. Spam is ongevraagde bulk email, of er reclame in staat of niet doet er niet toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.