image

Silent Circle krijgt investering van 50 miljoen dollar

maandag 18 juli 2016, 12:12 door Redactie, 1 reacties

Silent Circle, maker van de op privacy gerichte Blackphone, heeft tijdens een nieuwe investeringsronde een bedrag van 50 miljoen dollar opgehaald. Het beveiligingsbedrijf wil het geld gebruiken voor productontwikkeling, klantenservice, marketing en het terugdringen van de schuld.

Onlangs werd bekend dat Silent Circle zich in zwaar weer bevindt. Zo heeft het 15% van het personeel ontslagen en is het in een juridisch gevecht met smartphonefabrikant en voormalig partner Geeksphone verwikkeld. Geeksphone claimt dat het nog recht heeft op een bedrag van 5 miljoen dollar, maar Silent Circle weigert te betalen. Of de nu opgehaalde 50 miljoen dollar onder andere hiervoor zal worden gebruikt is onduidelijk. Uit op internet verschenen gerechtsdocumenten over de zaak bleek dat de vraag naar de Blackphone erg tegenvalt.

De Blackphone draait op het Android-gebaseerde PrivatOS en wordt met allerlei privacy-applicaties geleverd die de gebruiker meer controle over zijn communicatie moeten geven. Het gaat onder andere om apps waarmee versleuteld gecommuniceerd kan worden. In Nederland wordt de telefoon door KPN aan zakelijke klanten aangeboden.

Reacties (1)
19-07-2016, 08:03 door Anoniem
Geweldige muziek uit de 80's!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.