image

Microsoft lanceert nieuwe Authenticator-app op 15 augustus

dinsdag 26 juli 2016, 11:23 door Redactie, 3 reacties

Microsoft zal binnenkort een nieuwe app lanceren die zowel eindgebruikers als zakelijke gebruikers helpt bij het inloggen op hun accounts. De nieuwe Microsoft Authenticator-app ondersteunt zowel Azure Active Directory in zakelijke omgevingen als het Microsoft-account van eindgebruikers.

Microsoft had al verschillende authenticator-apps waarmee gebruikers kunnen inloggen. Er is nu besloten om die tot één enkele app te combineren die zowel bedrijven als eindgebruikers ondersteunt. Zo ondersteunt de app certificaat-gebaseerde authenticatie. Zakelijke gebruikers kunnen in dit geval via certificaten in plaats van wachtwoorden inloggen, zegt Alex Simons van de Microsoft Identity Division. Ook worden wearables ondersteunt. Gebruikers van een Apple Watch of Samsung Gear kunnen straks via de app multi-factor authenticatie challenges goedkeuren.

Verder kan er met vingerafdrukken in plaats van passcodes worden gewerkt. De app zal vingerafdrukken op zowel iPhone als Android ondersteunen. De nieuwe app verschijnt op 15 augustus als update voor de Azure Authenticator. Gebruikers van de Microsoft-account-app voor Android zullen een melding krijgen dat ze de nieuwe app kunnen downloaden.

Reacties (3)
26-07-2016, 13:26 door Anoniem
"16 Augustus: Tientallen duizenden vingerafdrukken gestolen"
26-07-2016, 14:05 door Anoniem
Als je graag een eerste reactie wil hebben, probeer het dan ergens op te laten slaan. Voor zakelijke gebruikers alleen maar fijn dat het eea gecentraliseerd wordt. Ben benieuwd of public cloud hosted authentication gevalideerd gaat worden in EU privacy verband.
26-07-2016, 16:12 door Anoniem
Door Anoniem: "16 Augustus: Tientallen duizenden vingerafdrukken gestolen"

De app slaat de vingerafdrukken niet op, gebruikt gewoon het TouchID van Apple. Dit had je geweten als je op de link had geklikt. Schijnt nog wel een probleem te zijn bij de mensen die hier roeptoeteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.