image

World of Warcraft-spelers doelwit van social engineering

dinsdag 26 juli 2016, 12:30 door Redactie, 1 reacties

Spelers van het populaire online spel World of Warcraft zijn het doelwit van social engineering-aanvallen, waarbij oplichters spelers een bepaald commando laten uitvoeren. Volgens de oplichters levert dit commando een bepaald voorwerp op of heeft het andere voordelen.

In werkelijkheid zorgt het commando ervoor dat er een script wordt uitgevoerd waarmee de oplichter allerlei virtueel goud van de speler kan stelen. Dat meldt het Duitse anti-virusbedrijf G Data. Ook op Reddit en het forum van Blizzard, ontwikkelaar van Word of Warcraft, wordt ervoor de scam gewaarschuwd. De oplichters benaderen hun slachtoffers binnen het spel via de chatfunctie en proberen via social engineering ervoor te zorgen dat de speler het commando uitvoert.

Volgens G Data kunnen spelers zich echter eenvoudig tegen deze aanval beschermen, namelijk door geen scriptcode van vreemden in hun eigen chatvenster uit te voeren. Daarnaast komt Blizzard binnenkort met een uitbreiding voor het spel waarin spelers een waarschuwing krijgen als ze scriptcode willen uitvoeren.

Reacties (1)
27-07-2016, 01:01 door Anoniem
Lijkt me nooit handig om zomaar scripts uit te voeren, laat staan van vreemden.
Kunnen ze zit niet gewoon uit het spel halen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.