image

Recordaantal gebruikers van Google Chrome

maandag 1 augustus 2016, 10:25 door Redactie, 0 reacties

Het aantal mensen dat op de desktop met Google Chrome surft is in juli verder gestegen en heeft het vorige record gebroken. Volgens onderzoeksbureau StatCounter gebruikt nu 62,4% van de desktopgebruikers Chrome, terwijl Net Applications het op een kleine 51% houdt. Net Applications stelt dat de browser van Google de afgelopen maand met 2,3% groeide. Al meer dan een jaar op rij groeit Chrome elke maand in de statistieken van Net Applications.

Daarmee heeft Google nu de dominante positie overgenomen die Microsoft enkele jaren geleden met Internet Explorer had. Terwijl Chrome elke maand aandeel wint, moet Internet Explorer juist terrein prijsgeven. StatCounter stelt dat nog slechts 10,7% van de desktopgebruikers met IE werkt. In de statistieken van Net Application doet Microsofts browser het met 29,6% wel beter, maar moest in juli toch nog 2% inleveren. Al meer dan een jaar op rij is het aantal IE-gebruikers aan het afnemen.

Waar Net Applications en StatCounter het eens zijn over de trends van Google Chrome en IE, verschillen ze met die van Firefox. Volgens StatCounter heeft Firefox een marktaandeel van 15,4% en moest het de afgelopen twee maanden wat terrein inleveren. Net Applications claimt dat 8,1% van de desktopgebruikers met Firefox surft, maar zag in juli wel een kleine opleving. In Nederland heeft Chrome een aandeel van 51,1%, gevolgd door IE (17,4%) en Firefox (16%) op afstand.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.