image

Barclays gebruikt stemherkenning voor identificatie klanten

maandag 1 augustus 2016, 13:53 door Redactie, 3 reacties

De Britse bank Barclays is begonnen met het gebruik van stemherkenning om klanten te identificeren. Klanten hoeven hierdoor geen wachtwoorden of pincodes meer te onthouden. Aan de hand van verschillende gesprekken wordt er een digitaal profiel van de stem gemaakt, als een soort vingerafdruk.

Wanneer het profiel uitgebreid genoeg is kunnen klanten ervoor kiezen om stemherkenning in plaats van een wachtwoord te gebruiken. Volgens de bank is stemherkenning veiliger dan wachtwoorden, aangezien het meer dan 100 eigenschappen van de stem monitort. Ook als mensen verkouden zijn kan het systeem de klant aan de hand van zijn stem herkennen. Daarnaast kan de menselijke manager fraudeurs betrappen die bijvoorbeeld een bandje met de stem van een klant afspelen, zo meldt de Daily Mail. Fraude-experts zijn nog niet overtuigd, aangezien de technologie nog zo nieuw is.

Reacties (3)
01-08-2016, 15:09 door Anoniem
Ik denk dat sprekerherkenning wordt bedoeld :)
01-08-2016, 17:26 door Anoniem
Een probleem met biometrie is altijd dat je het niet kunt veranderen, mocht dat nodig zijn. Een pin-code of een wachtwoord kun je wijzigen, je stem niet. Een combinatie van pin+stem, dat is veel sterker en die kun je ook veranderen als je dat wilt.
02-08-2016, 08:23 door karma4
Door Anoniem: Ik denk dat sprekerherkenning wordt bedoeld :)
Geloof ik ook, zo te zien zijn ze op de biometrische kenmerken af gegaan niet op begrijpen van woorden. Eigenlijk zoals mensen het van natuur uit ook doen.
Door Anoniem: Een probleem met biometrie is altijd dat je het niet kunt veranderen, mocht dat nodig zijn. .
Terug naar de basis van autenticatie. Jij kan je zelf ook niet veranderen, het is nu net het doel om vaste te stellen dat jij de enige echte bent.
Van de autenticatie methoden:
- iets wat je weet,
- iets wat je bent,
- iets wat je bezit.

Het is juist prima (optie bent) als dat:
a/ voldoende uniek is
b/ niet te veranderen is
c/ vastgesteld is dat het een life waarneming (geen opname) is.

Het moeten kunnen veranderen is nodig bij wat je weet (je kunt het vergeten), bij wat je bezit (je kunt het verliezen). Als je je zelf verliest dan wel vergeet is er een groter issue eerst op te lossen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.