image

Gehackte downloadsite FossHub verspreidde malware

woensdag 3 augustus 2016, 11:24 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd de downloadsite FossHub te hacken en vervolgens verschillende downloads door malware te vervangen. De malware overschreef de Master Boot Record van de harde schijf, waardoor Windows niet meer kon opstarten.

Onder andere de download van het programma Classic Shell bleek besmet te zijn. Verschillende gebruikers klaagden op het Classic Shell Forum dat hun systeem na de installatie besmet raakte. De malware zorgde ervoor dat tijdens het opstarten van de computer de boodschap: "As you reboot, you find that something has overwritten your mbr ! It is a sad thing your adventures have ended here! Direct all hate to Pegglecrew (@Cultofrazer on Twitter)" verscheen, zoals op deze video is te zien. Het Twitteraccount is van een groep die de hack heeft opgeëist.

Via FossHub zijn allerlei 'Free and open-source software' (FOSS) programma's te downloaden. De website, die op het moment van schrijven uit de lucht is, toont bezoekers standaard de boodschap: "No adware, No spyware, No bundles, No malware, Fast downloads, Free services and a single ad." Hoe de website kon worden gehackt en hoeveel mensen er via de malware besmet zijn geraakt is op het moment onbekend. Op Reddit heeft een topic over het incident al meer dan 840 reacties gekregen.

Image

Reacties (2)
03-08-2016, 13:56 door Anoniem
G*d, g*d, g*d, grrr, aarrgghhhh!!!

Daar word dus ook JRT gehost...
04-08-2016, 00:42 door Anoniem
Sites met hoge diarree factor

Hoe kan die site nou gehackt zijn?
Dat kan helemaal niet!
Want ze hebben Cloudflare 'protectie' op de hoogste bullshitblokkeerstand staan, voor in ieder geval Torbrowser gebruikers.
En we weten allemaal dat dat maximale selectief blokkeren via ondoorzichtige trackende cloudconstructies dè security oplossing is!

Hoe hoger de cloudflare blokkeer stand hoe twijfelachtiger de werkelijke security expertise maar in ieder geval een goede graadmeter voor gemakzucht en desinteresse voor het analyseren van dreigingsfactoren.
Eigen schuld, hele dikke luie korstenbult.

Ieder nadeel heb wel een keer ze voordeel, als Torbrowser gebruiker kom je een dergelijke site niet op wat in dit geval dus een voordeel is.

Next
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.