image

Volkswagen en Duitse overheid samen tegen cybercrime

woensdag 3 augustus 2016, 11:44 door Redactie, 3 reacties

De Duitse overheid en Volkswagen gaan samenwerken tegen cybercrime, zo heeft het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, bekendgemaakt. Beide partijen willen meer informatie over cyberdreigingen met elkaar uitwisselen.

"Cybersecurity en dan met name het tegengaan van cybercrime heeft een zeer hoge prioriteit binnen de Volkswagen Group. Daarom hebben het BSI en Volkswagen een overeenkomst getekend om nauwer te gaan samenwerken", zegt Michael Schmidt van Volkswagen. Door de samenwerking met het BSI wil de Duitse autofabrikant de strijd met cybercriminelen aangaan. Het BSI stelt dat het door het partnerschap informatiebeveiliging onder bedrijven wil bevorderen. Exacte details, bijvoorbeeld over het soort dreigingen en hoe de samenwerking er precies zal uitzien, zijn niet bekendgemaakt.

Reacties (3)
03-08-2016, 14:53 door karma4
Ik moest even lachen VW heeft het nieuws gehaald als cybercrimineel met gemanipuleerd rond PEMS. Betrapt in praktijkmeting zonder datalek. Samenwerking met BSI om meer achter te houden? Op zich prima om de industrie te beschermen dan zou het logisch zijn BMW en Mercedes ook te noemen.
03-08-2016, 19:17 door [Account Verwijderd]
Door redactie: De Duitse overheid en Volkswagen gaan samenwerken tegen cybercrime
Zij hebben iets goed te maken na het emissieschandaal. Cybercrime ligt lekker in de media en.... je ruikt het niet :)
03-08-2016, 19:26 door [Account Verwijderd]
Door karma4: Ik moest even lachen VW heeft het nieuws gehaald als cybercrimineel met gemanipuleerd rond PEMS. Betrapt in praktijkmeting zonder datalek. Samenwerking met BSI om meer achter te houden? Op zich prima om de industrie te beschermen dan zou het logisch zijn BMW en Mercedes ook te noemen.

Ik voeg er aan toe dat het zelfs logisch is dat alle merken die 'volkswagens' produceren boter op hun hoofd hebben. Maar bewijs het maar eens. Misschien liever ook niet want er zijn al schandalen genoeg. (Een Alien zou er een punthoofd van krijgen)

Ik ben ervan overtuigd dat alle grote autofabrikanten een geheime agenda hebben waar elkaars innovaties onderling worden geassimileerd, want al te grote concurrentie onderling is gewoon schadelijk voor de astronomisch gigantische markt die zij bedienen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.