image

FireEye gaat personeel ontslaan wegens afname cyberspionage

woensdag 10 augustus 2016, 15:57 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye is van plan om 300 tot 400 van de 3400 werknemers te ontslaan omdat er minder vraag is naar de diensten van het bedrijf. FireEye houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken van organisaties die door cyberspionage zijn getroffen.

Het ging vaak om complexe en langdurige onderzoeken. Tegenwoordig houdt het bedrijf zich vooral met financieel gemotiveerde aanvallers bezig die bedrijven bijvoorbeeld met ransomware infecteren. Dergelijke aanvallen zijn veel eenvoudiger te verhelpen. "De omvang en reikwijdte is veranderd. Het oplossen was voorheen veel complexer", zegt directeur Kevin Mandia tegen Reuters.In juni van dit jaar liet FireEye weten dat het aantal gevallen van Chinese cyberspionage aan het afnemen is. Een ontwikkeling die invloed op de omzet blijkt te hebben.

Reacties (6)
10-08-2016, 16:10 door Anoniem
Apeldoorn ff overslaan en FireEye bellen!

Misschien moeten deze mensen dan maar bij onze overheid aan de slag.
Want hier is men nog heilig overtuigd van de Cyber dit en Cyber dat.

CyBbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Het is in ieder geval keer op keer een excuus om in de media burgers angst aan te jagen met donkere toekomstbeelden.
Om vervolgens vooral te vragen om meer bevoegdheden en meer budget.
Was er niet oo al een schreeuwend tekort aan Cyber-personeel?
Ff bellen dus.

Brrrrrr, heb jij het ook zo fris ineens?
Komt vast van al die geschetste koude donkere onheilstijdingen.
10-08-2016, 18:53 door karma4
Eigenlijk fatastisch nieuws dat een brandbestrijder zo wenig te doen heeft. Nu kan het zijn dat het een gevolg van concurrentie Is die hard groeit.
Ik geloof niet dat de systemen nu ineens zo veel veiliger geworden zijn. Mogelijk wel dat wat draaideurgevallen uit de markt zijn.
Een brandbestrijding die als preventief bouwer aan de slag gaat? Niet waarschijnlijk het zijn andere competenties.
10-08-2016, 21:31 door Anoniem
Cyber security firm FireEye Inc said on Thursday it planned to lay off 300 to 400 of its 3,400 workers as it announced quarterly sales below its own forecast, due to a slowdown in demand for its services helping businesses respond to hacking attacks.
In andere woorden: sales en marketing krijgen niet genoeg opdrachten meer binnen. Kan je dan stellen dat dat komt door afname van cyberspionage? Absoluut niet. Bedrijven komen en gaan en dit zal niet het eerste bedrijf zijn dat klanten verliest aan andere bedrijven die voor een paar ton minder hetzelfde werk leveren. Of waar het management meer kansen ziet om meer winst te maken met simpelere klussen voor hetzelfde geld.
11-08-2016, 08:55 door SPlid
Misschien heeft het hiermee te maken :


http://securityaffairs.co/wordpress/42832/hacking/fireeye-appliances-flaws.html
11-08-2016, 09:30 door hw28
> FireEye gaat personeel ontslaan wegens afname cyberspionage

De juiste titel moet zijn: FireEye gaat personeel ontslaan wegens afname omzet.
14-08-2016, 19:24 door Anoniem
Het grote probleem met FireEye is dat men teveel heeft geinvesteerd in marketing en het maar overbetalen van mensen om ze weg te kapen bij de concurrentie. Vervolgens als men ingehuurd werd, werden absurde uur-bedragen gevraagd (lees de SWIFT story) en de kwaliteit liet in menig geval ten wensen over.

Een aantal keer is het ook gebeurt dat terwijl het vertrouwelijke onderzoek liep, details van het onderzoek als een 'blog' werden gepost om publiciteit te winnen. In de informatie-beveiligingswereld wordt dat niet echt gewaardeerd en zoekt men andere alternatieven..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.