image

Advertenties verspreiden gevaarlijke Android-malware

maandag 15 augustus 2016, 12:35 door Redactie, 4 reacties

Onderzoekers hebben op de website Russia Today advertenties ontdekt die gevaarlijke Android-malware verspreiden. Zodra gebruikers met een Androidtoestel de website bezoeken wordt er automatisch een apk-bestand gedownload. Het gaat om een banking Trojan die gegevens voor internetbankieren steelt.

Volgens het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab worden de advertenties via Google AdSense getoond. Gebruikers moeten echter verschillende stappen nemen voordat ze besmet raken. Na de automatische download moet de gebruiker het bestand namelijk zelf openen. Standaard laat Android nu een melding zien dat er geen apps uit onbekende bronnen kunnen worden geïnstalleerd.

De gebruiker zal dit nu in de instellingen moeten inschakelen om vervolgens weer het bestand, dat hij zelf niet heeft gedownload, te openen. De app zal nu om beheerdersrechten vragen. Als de gebruiker al deze stappen heeft doorlopen is de malware actief. Die kan via phishingvensters kaartgegevens stelen en sms-berichten met autorisatiecodes doorsturen en verwijderen. Daarnaast verzamelt de malware, die vooral in Rusland actief is, allerlei andere zaken als sms-berichten, contacten en belgeschiedenis.

Reacties (4)
15-08-2016, 14:21 door Anoniem
En het ergste is nog, ik ken ze, mensen die dit gewoon doen.
En daarna gewoon weer verder gaan met bankieren.

Als je aan ze vraagt waar hun smartphone op draait, dan zeggen ze Samsung.
Android zegt ze dan ook niets, zo'n toestel hebben ze namelijk niet gekocht, maar een Samsung, want dat staat er op.
15-08-2016, 14:37 door VriendP
http://www.adguard.com/

Kost een tientje per jaar, maar dan heb je ook wat. Geen advertenties meer bij het browsen, geen in-app advertenties meer, heerlijk. Als je verdienmodel is om gebruikers het risico te laten lopen om met malware geïnfecteerd te raken heb je sowieso geen bestaansrecht. Ja, ik weet het.. zielig, bla bla, paywall, bla bla. Gewoon opbokken met je baggerreclame.
15-08-2016, 15:52 door Anoniem
Hoezo moeten die mensen instellingen doen? Die instellingen hebben ze toch allang gedaan om Pokemon Go
te kunnen spelen?
12-09-2016, 10:17 door Anoniem
ik vind dat donald trump de nieuwe president van amerika moet worden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.