image

Hotels VS waarschuwen gasten wegens kassa-malware

maandag 15 augustus 2016, 12:15 door Redactie, 1 reacties

Twintig grote Amerikaanse hotels hebben hun gasten gewaarschuwd na de ontdekking van malware op de kassasystemen die in staat is om creditcardgegevens te stelen. Het gaat om hotels die door HEI Hotel & Resorts voor Starwood, Marriot, Hyatt en Intercontinental worden beheerd.

Eerder werd er ook al kassa-malware bij Hyatt Hotels en Starwood Hotels aangetroffen. Of de nu ontdekte malware ook creditcardgegevens van klanten heeft gestolen laat HEI Hotels in het midden, aangezien er over "mogelijke" diefstal wordt gesproken. De malware zou in ieder geval in staat zijn geweest om naam, rekeningnummer, verloopdatum en verificatiecode van creditcards te stelen.

De malware werd halverwege juni op de betaalsystemen ontdekt die in de restaurants, bars, spa's, winkels en andere faciliteiten in de hotels aanwezig zijn. Verder onderzoek wees uit dat de malware van 1 maart 2015 tot 21 juni van dit jaar actief was. Veertien van de getroffen hotels raakten na 2 december vorig jaar geïnfecteerd. Hoe de malware de kassasystemen kon infecteren is niet bekendgemaakt. Het gebruik van kassa-malware is een beproefde methode voor criminelen om grote hoeveelheden creditcardgegevens te stelen. Deze gegevens worden vervolgens verhandeld en voor frauduleuze transacties gebruikt.

Reacties (1)
15-08-2016, 12:34 door karma4
Enig verband met micros van Oracle?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.