image

Computerspel Orwell laat speler Big Brother spelen

maandag 15 augustus 2016, 14:59 door Redactie, 2 reacties

Een groep Duitse ontwikkelaars werkt aan een computerspel vernoemd naar de bekende auteur George Orwell waar gebruikers zelf voor Big Brother moeten spelen. Spelers moeten in Orwell, zoals het spel heet, na een terreuraanslag in de digitale levens van burgers gaan grasduinen.

Het gaat dan om het doorzoeken van profielen op datingsites, zoekgeschiedenis, social mediaberichten en blogpostings die mogelijk aanwijzingen over de aanslagplegers bevatten. Ook is het mogelijk om de chatberichten van burgers te onderscheppen, hun persoonlijke e-mails te lezen, hun computers te hacken en medische dossiers op te vragen om zo allerlei verbanden te leggen. Afhankelijk van de informatie die speler samenstelt zullen de veiligheidsdiensten uiteindelijk in actie komen.

"Maar zijn deze mensen echt terroristen? Wat als je informatie over ze vindt die niet eens hun geliefden weten? Wat is de werkelijke prijs van de veiligheid waar de natie om vraagt?", aldus de ontwikkelaars van het Duitse Osmotic Studios. Orwell werd vorig jaar aangekondigd en is nog in ontwikkeling, maar zou later dit jaar moeten uitkomen. Er is nu een eerste officiële trailer gelanceerd.

Image

Reacties (2)
16-08-2016, 12:04 door Anoniem
Leuke plottwist: aan het einde blijken de gegevens allemaal echt te zijn,zijn er gewoon willekeurige namen op geplakt, en help je de veiligheidsdienst/spionage/google/facebook :S
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.