image

VS gaat energienetwerk tegen cyberaanvallen beschermen

woensdag 17 augustus 2016, 15:12 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse regering heeft 34 miljoen dollar uitgetrokken om het energienetwerk tegen cyberaanvallen te beschermen. Het geld wordt over twaalf verschillende onderzoeksprojecten verdeeld die vijf verschillende onderwerpen omvatten, zoals de detectie van aanvallen die de normale werking van energietransportsystemen gebruiken en zo detectie proberen te voorkomen.

Een ander onderwerp heeft als doel om de blootstelling van energietransportsystemen te verkleinen en de systemen zo veiliger te maken. Verder zullen er oplossingen worden ontwikkeld om kwaadaardige hardware, firmware en software bij de productie van energietransportsystemen te ontdekken en worden er "innovatieve technologieën" onderzocht om cybersecurity in de energiesector te vergroten. Onder andere General Electrics zal een project uitvoeren, waarbij het een systeem voor energiecentrales gaat ontwikkelen om automatisch cyberaanvallen te detecteren.

Reacties (1)
17-08-2016, 15:31 door Anoniem
De VS was de afgelopen jaren hier ook mee bezig. Het wordt gebracht alsof het beschermen van kritieke infrastructuren, zoals het energie netwerk, tegen cyberaanvallen iets ''nieuws'' is ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.