image

DLH.net ontkent diefstal van data 3,3 miljoen gebruikers

vrijdag 19 augustus 2016, 09:44 door Redactie, 0 reacties

De van oorsprong Duitse gamingnieuwssite DLH.net ontkent dat de gegevens van 3,3 miljoen forumgebruikers en 9 miljoen Steam-sleutels zijn gestolen. Een aanvaller die eerder het forum van het populaire computerspel Dota 2 wist te hacken zou volgens LeakedSource ook DLH.net hebben gehackt.

Via een kwetsbaarheid in een oude versie van de forumsoftware vBulletin kreeg hij toegang tot volledige namen, gebruikersnamen, e-mailadressen, geboortedata, registratiedata, avatars en Steam-gebruikersnamen van 3,3 miljoen forumgebruikers. In het geval forumgebruikers met hun Facebook-account waren ingelogd zijn ook Facebook-toegangstokens gestolen.

De website maakt het mogelijk voor gebruikers om sleutels voor het computerspelplatform Steam uit te wisselen, die zijn te gebruiken voor het verkrijgen van computerspellen. In totaal zouden er 9 miljoen van dergelijke Steam-sleutels zijn gestolen. Hoeveel van deze sleutels nog te gebruiken zijn is onbekend. Een woordvoerder van de website ontkent echter tegenover ZDNet gehackt te zijn. "We hebben onze serverlogs gecontroleerd en de afgelopen vier weken geen bijzondere activiteiten gezien."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.