image

Malware infecteert kassa's kledingketen Eddie Bauer

vrijdag 19 augustus 2016, 09:57 door Redactie, 1 reacties

Malware die ontwikkeld is om creditcardgegevens te stelen is maandenlang op de kassa's van de Amerikaanse kledingketen Eddie Bauer actief geweest, waardoor criminelen mogelijk toegang tot de creditcardgegevens van klanten hebben gekregen. Dat heeft de kledingketen zelf bekendgemaakt.

De malware blijkt van 2 januari dit jaar tot 17 juli actief te zijn geweest. In een verklaring stelt de kledingketen dat het doelwit is geworden van een "geraffineerde aanval" gericht tegen meerdere restaurants, hotels en winkelketens. Hoe de kassa's geïnfecteerd konden worden is niet bekendgemaakt. Wel zegt Eddie Bauer maatregelen te hebben genomen om de veiligheid van de kassasystemen te verbeteren en zo herhaling te voorkomen. Eddie Bauer heeft meer dan 400 winkels in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Japan en andere landen.

Reacties (1)
19-08-2016, 19:52 door karma4 - Bijgewerkt: 19-08-2016, 19:53
Enige relatie van de hack met Oracle-s micros? Als je 300.000 klanten en een groot marktaandeel hebt komt de dreiging van aanvallen op een centraal punt als een "single poinmt of failure". Het is iets bij martkleider zijn.
http://www.micros-fidelio.eu/en/Solutions/Products-N-Z/OCP-Open-Commerce-Platform.aspx
"Clients like Whirlpool, Vera Bradley, Eddie Bauer, and Goodyear chose MICROS-Retail's OCP solution because"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.