image

Windows 10 kan Chrome en Firefox voor kinderen blokkeren

maandag 22 augustus 2016, 15:18 door Redactie, 20 reacties
Laatst bijgewerkt: 22-08-2016, 20:27

Met de lancering van de Windows 10 Anniversary Update heeft Microsoft nieuwe features uitgerold waardoor ouders kunnen voorkomen dat hun kinderen Google Chrome of Mozilla Firefox installeren. De features zijn onderdeel van Microsoft family, een tool voor ouderlijk toezicht.

Via het programma kan bijvoorbeeld worden ingesteld hoe lang er van een apparaat gebruik mag worden gemaakt, is in het geval van een Windows phone de locatie van het kind te achterhalen, worden er rapporten over de online activiteiten van de kinderen opgesteld en is het mogelijk om bepaalde apps, games of websites te blokkeren. Volgens Microsoft beschikken de populairste browsers echter niet over een dergelijk webfilter. "Om je kinderen te beschermen zullen we deze browsers automatisch op hun apparaten blokkeren", zo legt de softwaregigant uit. Ouders kunnen het gebruik van andere browsers wel toestaan.

Reacties (20)
22-08-2016, 15:43 door Anoniem
Nee want IE beschikt wel over een dergelijke webfilter...

Beetje vaag dat Microsoft andere browsers van z'n platform wilt trappen. Leuk bedacht om het dan "ter bescherming van het kind" te noemen.
22-08-2016, 15:46 door Anoniem
redactie:
Om je kinderen te beschermen zullen we deze apparaten automatisch op hun apparaten blokkeren

software op apparaten
22-08-2016, 15:53 door Anoniem
Internet Explorer (correctie Edge), staat nu niet echt bekend om zijn goede kwaliteit het is eigenlijk IE met een nieuwe vormgeving maar nog altijd is het langzaam, en werkt het voor geen meter. Je moet je kind wel erg haten als het arme ding verbied een degelijke browser te gebruiken.

"Volgens Microsoft beschikken de populairste browsers echter niet over een dergelijk webfilter."
Aldus zij van Wc Eend.

"worden er rapporten over de online activiteiten van de kinderen opgesteld"
Hoe vaak moet worden herhaald dat je kinderen monitoren geen nut heeft, en zelfs ongrondwettelijk is! Maar ach, dan kunnen ze alvast wennen voor als ze straks later groot zijn en privacy totaal niet meer bestaat...
22-08-2016, 16:01 door Anoniem
Browsers blokkeren, doorzichtig excuus om de ondermaatse marketshare van Edge op te vijzelen?
22-08-2016, 16:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-08-2016, 18:38 door [Account Verwijderd]
De ruim een half miljard euro boete is blijkbaar peanuts geweest.
https://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/06/brussel-legt-microsoft-561-miljoen-euro-boete-op-a1436674
Onder het motto van een veilig internet voor uw kinderen o.i.d.spant Microsoft nu de doelgroep voor het karretje om opnieuw hun OS te 'zuiveren' van andere browsers dan Edge? (in 2013 draaide het dus om IE)
Tjonge, jonge wat een doortrapte vertoning is dit!
22-08-2016, 20:58 door karma4
Door Aha: ....
Tjonge, jonge wat een doortrapte vertoning is dit!
Beetje inlezen in wetgeving en culturen kan geen kwaad. Ze zijn compleet mallotig in de VS, ok, maar tevens heel strict.
https://en.wikipedia.org/wiki/Children%27s_Internet_Protection_Act en https://nl.wikipedia.org/wiki/Children%27s_Online_Privacy_Protection_Act. Gewoon wettelijke verplichtingen net zoals het onveilig zijn van een chocolade surprise ei. Anderzijds met VW zie je hoe ze met boetes (fines) omgaan terwijl hier in de EU het gewoon doorgaan is. Waar de vertoning plaatsvind en wat de waarheid is iets wat bij de toneelopvoering niet duidelijk is voor het grote publiek.
22-08-2016, 21:27 door Anoniem
Door karma4:
Door Aha: ....
Tjonge, jonge wat een doortrapte vertoning is dit!
Beetje

Beetje uit je tunnel kruipen voor een bredere visie kan geen kwaad.
Onmogelijkheid ivm een zekere tunnelvisie aanleg?

Als het naleven van de wet de motivatie was dan gold de wet niet een beetje maar helemaal, dus voor alle browsers.
En er zijn een beetje meer browsers dan Firefox en Chrome alleen.
Van je favoriete site, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_web_browsers

Het moet met de standaard telemetrie settings van 10 toch niet een heel beetje grote moeite zijn om een extra filter op al dat beetje webverkeer van welke browser dan ook een beetje te zetten.
Maar kennelijk lag de blokkeer interesse als het beetje ware alleen net een beetje alleen bij de twee grootste browser concurrenten.

Dat is meer dan een beetje tunnelvisie in het kwadraat.
Wanneer ga je er solliciteren voor een baan die je wel ligt?
22-08-2016, 22:06 door Anoniem
Ik blokkeer Windows op de apparaten van mijn kinderen en leer ze verantwoord omgaan met technologie. Werkt veel beter.
23-08-2016, 00:35 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-08-2016, 00:35
Door Anoniem: Ik blokkeer Windows op de apparaten van mijn kinderen en leer ze verantwoord omgaan met technologie. Werkt veel beter.

Dat werkt als je een technologisch onderbouwd persoon bent.

De gemiddelde Amerikaan, die volgevreten, onderontwikkeld, nooit genoeg heeft, heeft dit echt nodig om "hun kinderen te beschermen". En daar is deze maatregel voor bestemd, niet voor dat kleine kutlandje ergens in Europa. Maar wel de gevolgen ondervindt.
23-08-2016, 06:38 door SPlid
Is er ook de mogelijkheid om edge te blokkeren. Edge werkt namelijk niet samen met mijn antivirus en dus verbied ik thuis Edge.
23-08-2016, 06:41 door SPlid
Door Anoniem: Internet Explorer (correctie Edge), staat nu niet echt bekend om zijn goede kwaliteit het is eigenlijk IE met een nieuwe vormgeving maar nog altijd is het langzaam, en werkt het voor geen meter. Je moet je kind wel erg haten als het arme ding verbied een degelijke browser te gebruiken.

"Volgens Microsoft beschikken de populairste browsers echter niet over een dergelijk webfilter."
Aldus zij van Wc Eend.

"worden er rapporten over de online activiteiten van de kinderen opgesteld"
Hoe vaak moet worden herhaald dat je kinderen monitoren geen nut heeft, en zelfs ongrondwettelijk is! Maar ach, dan kunnen ze alvast wennen voor als ze straks later groot zijn en privacy totaal niet meer bestaat...

Hoe bedoeld u dat het ongrondwettelijk is om mijn zoontje van 10 te monitoren ? Waar staat dat. Zover ik weet ben ik verantwoordelijk voor zijn dagen, dus ik wil wel graag monitoren om te kijken of hij de FBI niet aan het hacken is ;-)
23-08-2016, 11:49 door Anoniem
Dit is alvast een voorproefje van Microsoft om jou straks nog véél verder te beperken in je keuzes. Bedenk je wel dat als je Windows 10 gebruikt, je uiteindelijk ook niet beter verdient. Lullig dat ik het zeg, maar ik vind dat je als gebruiker voor jezelf op dient te komen, al dan niet georganiseerd.

Ik zelf pik het niet dat een bedrijf aan de andere kant van de oceaan voor mij bepaalt hoe en waarvoor ik mijn computer gebruik. Zodra de softwaremaker zich gaat bemoeien met mijn gebruikerservaring en het afknijpen van keuzes, dan gaat het systeem rigoreus van mijn harde schijf af. Zonder pardon!

Ik ben zo blij dat ik in 2007, nota bene vanwege vage blauwe schermen na een update, definitief Windows de deur heb gewezen en heb ingeruild voor een uitstekend alternatief die de gebruikers, hun privacy en hun keuzes wèl respecteren.
23-08-2016, 11:52 door Anoniem
De reden voor Microsoft om dit te doen: de volgende generatie laten wennen aan Edge, zodat ze het niet in hun hoofd halen om een alternatief te gebruiken. Ze weten dat mensen gewoontedieren zijn, dus.... peper het al op jonge leeftijd in. Puur eigenbelang. Smerig doortrapt bedrijf. Ik heb ze wel door....
23-08-2016, 14:59 door john west
Zullen de kinderen wel op prijs stellen.
Ik griezel hiervan,je leven laten leiden door Microsoft.

Eén Microsoft voor Windows-pc, Windows Phone en Xbox
Beheer uw gezin op één plek op account.microsoft.com/family. Bekijk de instellingen voor elk kind in uw gezin en breng online wijzigingen aan in hun instellingen.
Wijzigingen in schermtijd
Stel meerdere tijdslimieten per dag in voor de apparaten van uw kinderen. U kunt ook de toegestane tijd ook bekijken in een agenda.
Wanneer de schermtijd voor uw kind afloopt op een apparaat, voert u uw wachtwoord in om ze meer schermtijd te geven op hetzelfde apparaat. Dit werkt zelfs wanneer er geen verbinding met internet is.
Nieuwe leden toevoegen aan uw gezin
U hoeft nieuwe leden geen uitnodiging per e-mail te sturen: u kunt ze direct toevoegen via account.microsoft.com/family.
Meldingen van uw kinderen
Wanneer uw kind toestemming vraagt om naar een geblokkeerde website te gaan, krijgt u een pop-upmelding op uw Windows-pc en kunt u meteen toestemming geven.
Veiliger surfen op het web
De meeste gangbare browsers hebben geen functie voor het filteren van webinhoud. Voor de bescherming van uw kinderen worden deze browsers automatisch geblokkeerd op hun apparaten. U kunt er altijd voor kiezen om uw kind toegang te geven tot andere browsers.
Lijst met toegestane sites voor het internet: kies tot welke websites u uw kind toegang wilt geven. Websites die niet op de lijst van toegestane sites staan, worden geblokkeerd. Schakel het blokkeren van websites in op account.microsoft.com/family.
Activiteitenoverzicht
U kunt eenvoudig de activiteiten van uw kind van de afgelopen week weergeven. We sturen u een e-mail met informatie over de activiteiten van uw kind en koppelingen naar account.microsoft.com/family voor meer informatie.
Gezinsvriendelijke Store
Voeg eenvoudig geld toe aan het Microsoft-account van uw kind en stel limieten in voor hoeveel uw kinderen uitgeven in de Store op account.microsoft.com/family.
Bekijk de creditcards in het account van uw kind.
Als uw kinderen door inhoud in de Store bladeren, zien ze alleen inhoud die geschikt is voor hun leeftijd.
23-08-2016, 18:48 door Anoniem
Door Anoniem: Internet Explorer (correctie Edge), staat nu niet echt bekend om zijn goede kwaliteit het is eigenlijk IE met een nieuwe vormgeving ...

Nope, not even close. IE is een traditionele "Win32" applicatie, Edge is een Universal App.

Mooie webcast/ppt over IE/Edge: https://channel9.msdn.com/Events/Ignite/2015/BRK2319

Vergelijking begint vanaf slide 45.
23-08-2016, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem: Nee want IE beschikt wel over een dergelijke webfilter...

Beetje vaag dat Microsoft andere browsers van z'n platform wilt trappen. Leuk bedacht om het dan "ter bescherming van het kind" te noemen.

Ja, inderdaad, IE en Edge gebruiken standaard SmartScreen.

Los daarvan: treurig, tendentieus artikel, want het enige 'nieuwe' dat er te melden is, is dat met de laatste update van Windows 10, ouders de *mogelijkheid* hebben om met de 'Family Safety' functionaliteit bepaalde browsers te blokkeren.

Dus er wordt niks bepaald door big bad Microsoft en al helemaal geen levens overgenomen.. Zucht...
23-08-2016, 21:33 door karma4 - Bijgewerkt: 23-08-2016, 21:38
Door Anoniem:
Door karma4:
Door Aha: ....
Tjonge, jonge wat een doortrapte vertoning is dit!
Beetje
Beetje uit je tunnel kruipen voor een bredere visie kan geen kwaad.
Onmogelijkheid ivm een zekere tunnelvisie aanleg?
...
Dat is meer dan een beetje tunnelvisie in het kwadraat.
Wanneer ga je er solliciteren voor een baan die je wel ligt?
Tja op je teentjes getrapt als je de waarheid verteld wordt en dan persoonlijk gaan aanvallen.
Je beriep je ooit op je volwassenheid en de levenservaring. Die toon je nu zeker niet.

Wat heb je tegen COPPA en CIPA? De links heb je. Bevalt die werkelijkheid je niet.
Dat is een tunnelvisie van je welste. Je kent de klassieke spreekwoorden zoals die over de ketel en de pot.

Trouwens als je werk hebt of je voor OSS interesseert. Dan ken je vast wel https://logging.apache.org/ Het is naast de OSS webserver een van de meest gebruikte logging frameworks. Er is naast log4j ook een log4net.
Leg een uit hoe je er mee omgaat en wat het doel is.

.
25-08-2016, 11:28 door Anoniem
Firefox ondersteunt al Windows' Ouderlijk Toezicht-feature sinds Vista. (En datzelfde geldt voor veel andere browsers.) Maar ik neem aan dat ze dat uit Windows gesloopt hebben om Edge beter te kunnen pushen?
25-08-2016, 18:34 door Anoniem
Tjonge jonge, wat is windows toch veel beter geworden de laatste 7 jaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.