image

Veel kritiek op oproep voor wereldwijde Tor-staking

maandag 22 augustus 2016, 14:18 door Redactie, 3 reacties

De oproep om het Tor-netwerk op donderdag 1 september een dag uit de lucht te halen zorgt voor veel kritiek op Twitter. Op de website Ghostbin verscheen een oproep om het Tor-netwerk 24 uur lang niet te gebruiken. Aanleiding voor de oproep zijn recente ontwikkelingen binnen het Tor Project.

Het gaat onder andere om het ontslag van Jakob Appelbaum. De Tor-ontwikkelaar besloot onlangs het Tor Project na beschuldigingen van seksuele intimidatie te verlaten. Ook bleek dat het Tor Project in het verleden een programmeur had ingehuurd die eerder voor de CIA werkte. De persoon of personen achter #torstrike, zoals het plan voor de staking wordt genoemd, roepen op tot meer openheid om het vertrouwen in het anonimiseringsnetwerk te herstellen. Zo moet er informatie over personeel met militaire of overheidsbanden en het onderzoek naar Appelbaum openbaar worden.

Op Twitter wordt er echter met kritiek op de oproep gereageerd. "Als je infrastructuur wilt sluiten om iets politieks te bereiken ben je niet beter dan Muburak in 2011. Doe het niet", zegt een Twitteraar. Een ander stelt dat het een slecht idee is, omdat jounalisten en activisten Tor gebruiken in landen waar ze voor hun mening kunnen worden vermoord. Volgens anderen is er helemaal geen plan om te "staken" en gaat het om een bericht van een paar internettrollen. Een beheerder van een Tor-server die al enige tijd uit de lucht was zegt vanwege alle commotie zijn server weer online te brengen, terwijl een andere Twitteraar voor het eerst een Tor-server heeft gelanceerd. Het Tor Project heeft nog niet op de oproep gereageerd.

Reacties (3)
22-08-2016, 15:40 door Anoniem
Veel schaapjes over de dam op twitter na de eerste meningen


Opmerkelijk : Waarom geven nieuwsmedia zoveel ruimte in nieuwskolommen aan particuliere meningen van twitteraars?

Ter vergelijk, security.nl staat vol met particuliere meningen (ook interessante) toch wordt er nooit gequoted uit bijdragen hier.

Niet 'sjiek' genoeg?
Hou toch op, allemaal.
De media zouden eens moeten ophouden met het vullen van nieuwscontent met allerhande twitterquotes (en beeldmateriaal).
Het geeft particuliere meningen een onterecht grote waarde en is vooral doorzichtig en goedkoop, heel goedkoop (letterlijk en figuurlijk).

Ik stel voor een wereldwijde nieuws media Twitter-boycot voor een week.
om te zie of dat een positief effect heeft voor de inhoud van nieuwsmedia.
Want, zonder al die aandacht voor al die twittermeningen had de redactie ook inhoudelijk aandacht kunnen besteden aan wat er nou eigenlijk inhoudelijk in dat 'manifest' staat en hoe zich dat verhoudt tegen historische context van allerhande opmerkelijke zaken binnen en rondom Torproject het laatste jaar.

Een heel aantal vragen en opmerkingen snijden wel degelijk hout of zijn op zijn minst het onderzoeken waard.
Er is immers iemand veroordeeld zonder wettelijk veroordeeld te zijn, laat dat nou net voorkomen in landen waar Torproject zich inhoudelijk tegen afzet.

Je kan kijken naar de vorm of naar de inhoud, twitteraars zijn vooral goed met snelle meningen op de vorm, de inhoud geeft voldoende aanknopingspunten voor een interessante discussie die met deze over aandacht van mening spugende twitteraars in elke put verdwijnt.

Deze hele doofpot affaire stinkt!
Eraf dat deksel voordat het een grote beerput wordt.

[vergeet de twitterboycot niet]
22-08-2016, 16:05 door Anoniem
Ik denk dat dit een leuk plannetje is van de NSA en haar collega's – De Europese Unie. Ze proberen alles om beveiliging te doden. Dat denk ik trouwens ook over Appelbaum beschuldigd word intern door inlichtingendiensten om alles dwars te bomen wat met ecnryptie te maken heeft. Ik ruik complot. Goodluck.
23-08-2016, 07:32 door Anoniem
Dat er duistere figuren zijn die TOR gebruiken om wie weet wat met te doen dat is algemeen geweten.

Ik heb TOR draaien op een test pc bij wijze van test en ik vind die best goed werken.

Dat er bepaalde diensten zijn zoals men hier al schreef zijn die niet blij zijn met de werking van TOR (in de zin van, men wil alles van u weten punt) ook dat is algemeen geweten.

Dat hele zaakje stinkt gewoon naar de pest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.