image

Torvalds: beperkt besturingssysteem heeft voordelen

donderdag 25 augustus 2016, 14:30 door Redactie, 2 reacties

Een beperkt besturingssysteem waarmee gebruikers minder kunnen dan bij een algemeen besturingssysteem heeft voordelen, bijvoorbeeld qua veiligheid, zo stelt Linus Torvalds, de bedenker en ontwikkelaar van de Linux-kernel. Volgens Torvalds hebben veel mensen geen algemeen besturingssysteem nodig.

"En er zijn dan goede redenen om beperkte versies aan te bieden die bijvoorbeeld veiliger zijn omdat ze iets beperkter zijn en strengere regels hebben", zo laat hij weten in een interview met InfoWorld ter ere van het 25-jarig bestaan van Linux. "Veel mensen zijn tevreden met iets waarmee ze alleen kunnen surfen, video's bekijken en wat spelletjes spelen. En een beperkte omgeving is ook eenvoudiger en goedkoper. Al die telefoons en tablets zijn prima voor wat ze doen."

Toch zijn er volgens Torvalds ook omgevingen nodig voor het creëren van content, in plaats van alleen het consumeren ervan. Hij verwacht dan ook niet dat het algemene besturingssysteem zal verdwijnen. "Ik ben niet verrast dat de pc-markt stagneert en aan het krimpen is. Maar ik denk dat dit het vinden van een natuurlijk evenwicht is, in plaats van een fundamentele afname." Torvalds is het dan ook niet eens met critici die stellen dat de pc zal verdwijnen.

Reacties (2)
25-08-2016, 17:50 door [Account Verwijderd]
Ik lees: chromebook :D
25-08-2016, 20:57 door Anoniem
Door Mindfart: Ik lees: chromebook :D
Precies. Linux systeem voor de mensen die geen gezeur willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.