image

Amerikaans congreslid wil hoorzitting na ontdekking iOS-lekken

woensdag 31 augustus 2016, 11:41 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse Democratische congreslid Ted Lieu wil dat er een hoorzitting komt over het gebruik van lekken in iOS en andere systemen, nadat onderzoekers vorige week drie onbekende lekken in Apple's besturingssysteem onthulden die actief waren gebruikt om een mensenrechtenactivist aan te vallen.

Lieu studeerde informatica en zegt geschrokken, maar niet verrast te zijn, dat dergelijke kwetsbaarheden in besturingssystemen voor smartphones aanwezig zijn en "digitale wapenhandelaren" hier software voor ontwikkelen om er misbruik van te maken. "Ik ben blij dat Apple dit beveiligingsprobleem snel heeft opgelost, maar ik denk dat het duidelijk is dat het congres meer moet doen om het vraagstuk van mobiele veiligheid aan te pakken", stelt Lieu.

Hij vindt dat een hoorzitting voor het congres dan ook nodig is. Verder vraagt het congreslid aan de regering om duidelijk te maken wanneer kwetsbaarheden in producten en software aan de fabrikant worden gemeld en wanneer die worden stilgehouden. "Wat onze overheid doet als het om malware gaat, doen anderen onze burgers aan. De beste bescherming voor de Verenigde Staten en onze bevolking is het hebben van veilige systemen."

Reacties (3)
31-08-2016, 12:11 door karma4
Apple is geen eigendom van de Amerikaanse regering. Het lijkt eerder andersom te zijn Apple eigent zich overheids taken toe.
Hoe moet je anders verklaren dat de Amerikaanse overheid moeilijk gaat lopen doen als Apple belasting moet gaan betalen.
31-08-2016, 13:22 door potshot
Door karma4: Apple is geen eigendom van de Amerikaanse regering. Het lijkt eerder andersom te zijn Apple eigent zich overheids taken toe.
Hoe moet je anders verklaren dat de Amerikaanse overheid moeilijk gaat lopen doen als Apple belasting moet gaan betalen.

nou simpel,apple is een amerikaans bedrijf dus die zal beschermd worden en de belasting die apple nu moet betalen komt straks ook voor rekening van de us belastingbetaler omdat apple 14 miljard van de us terug zal willen.
apple wil geen 2x belasting betalen over hetzelfde.
dit is ook al genoeg op het nieuws geweest dus hoe je dat kon missen is mij een raadsel..of je wil gewoon effe mekkeren.
31-08-2016, 18:40 door karma4
Door potshot: ..dit is ook al genoeg op het nieuws geweest dus hoe je dat kon missen is mij een raadsel..
Nou moet je niet zelf willen mekkeren http://money.cnn.com/2016/08/30/technology/apple-tax-ruling-numbers/index.html?iid=EL
Tax avoidance is een van de zaken die de gewone VS burger echt niet lekker zit. Heb je dat gevolgd? 0.005% bij een normale 12.5-25% last is niet betaald 2 maal betalen.
Als we wat EU kracht zouden tonen moesten de alt-a oplichting door de VS financials terughalen. VW beschermen conform EU vergoedingen etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.