image

Hotelketen Silverland lekt creditcardgegevens klanten

woensdag 31 augustus 2016, 12:02 door Redactie, 3 reacties

Een hotel van de hotelketen Silverland heeft de creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie van duizenden klanten gelekt. Onderzoekers van het MacKeeper Security Research Center ontdekten een onbeveiligde database van het Silverland Hotel in Ho Chi Minh City in Vietnam.

De database was zonder wachtwoord voor iedereen op internet toegankelijk en bleek allerlei gevoelige gegevens te bevatten, zoals naam, telefoonnummer, e-mailadres, creditcardnummer, naam kaarthouder, verloopdatum en cvv-beveiligingscode, alsmede inloggegevens, ip-adressen en speciale verzoeken van gasten. De database bleek meer dan 6300 records te bevatten. Na te zijn ingelicht besloot de hotelketen de database meer dan twee weken later pas met een wachtwoord te beveiligen. Of andere partijen van de databasegegevens gebruik hebben gemaakt is onbekend.

Image

Reacties (3)
31-08-2016, 13:08 door Anoniem
Ah, dus 1000 x 6300 euro boete om het af te leren. De enige oplossing is de boetes hoger te maken dan de kosten van het veilig ontwikkelen. Want zolang er geen boetes hierop staan, zal geen enkel bedrijf zich hier druk om maken. We zeggen allemaal sorry, en gaan weer over tot de orde van de dag...

Dus 6.300.000 euro/dollar als boete, zal ze zeker doen na denken over hun beveiliging.

TheYOSH
31-08-2016, 17:56 door Anoniem
Hmm, de eerste keer dat ik een zinnig stukje research van MacKeeper zie langskomen. Toch heb ik de indruk dat MacKeeper nog steeds door een hoop mensen als scareware wordt beschouwd.

MacKeeper heeft trouwens zelf ook al een keer een incident gehad met een openstaande database met gegevens, vorig jaar nog: http://krebsonsecurity.com/2015/12/13-million-mackeeper-users-exposed/
31-08-2016, 23:38 door Anoniem
Veel van die gegevens hadden nooit opgeslagen mogen worden. Dus denk dat VISA dit beerputje nog verder gaat opentrekken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.