image

Spotify reset uit voorzorg wachtwoord van gebruikers

donderdag 1 september 2016, 11:31 door Redactie, 0 reacties

De populaire muziekstreamingsdienst Spotify heeft van allerlei gebruikers uit voorzorg hun wachtwoord gereset omdat ze die ook op een andere website gebruikten die gehackt is geweest. Op Twitter laten allerlei gebruikers weten dat ze een e-mail ontvingen waarin de wachtwoordreset werd aangekondigd.

"Om je Spotify-account te beschermen hebben we je wachtwoord gereset. Dit is gedaan omdat het mogelijk is gecompromitteerd tijdens een lek bij een andere dienst waar je het zelfde wachtwoord gebruikte." In de e-mail stelt Spotify verder dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken, aangezien het hier om een preventieve beveiligingsmaatregel gaat. Het account van de gebruiker zou dan ook niet door een ander zijn benaderd.

Om welk datalek het precies gaat maakt Spotify niet in de e-mail bekend, maar deze week verschenen de gegevens van 69 miljoen Dropboxgebruikers online die bij een hack in 2012 waren buitgemaakt. Ook van een deel van de Dropboxgebruikers die voor halverwege 2012 hun account hadden aangemaakt werd het wachtwoord gereset. Internetgebruikers worden al jaren gewaarschuwd om voor elk account een uniek wachtwoord te gebruiken. In de praktijk blijkt echter dat mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.