image

Ceo-fraude kost Duitse kabelfabrikant Leoni 40 miljoen euro

donderdag 1 september 2016, 13:41 door Redactie, 3 reacties

Criminelen hebben via ceo-fraude 40 miljoen euro van de Duitse kabelfabrikant Leoni weten te stelen. Twee weken geleden maakte het bedrijf zelf bekend dat het slachtoffer van "frauduleuze activiteiten" was geworden waarbij "elektronische communicatie" en vervalste documenten waren gebruikt.

Bij ceo-fraude, ook bekend als business email compromise, doen oplichters zich voor als de directeur of andere bestuurders van een organisatie of bedrijf en sturen vervolgens een e-mail naar iemand van de financiële afdeling. In de e-mail wordt gevraagd om een groot geldbedrag naar een buitenlandse rekening over te maken. In dit geval stuurden de aanvallers verschillende e-mails naar de financieel-directeur van het Roemeense hoofdkantoor.

De CFO dacht dat het om e-mails van haar leidinggevende in Duitsland ging. In de e-mails lieten de aanvallers zien dat ze kennis van de interne procedures voor het goedkeuren van transacties hadden. De CFO keurde de transactie vervolgens goed, zo melden Roemeense media. De autoriteiten in het land hebben nu een onderzoek ingesteld.

Reacties (3)
01-09-2016, 14:20 door Anoniem
En dan bel je niet eerst even van; joh, dit zijn bedragen waar je een wijk mee kunt bouwen klopt dit? Sigh...
01-09-2016, 15:09 door Anoniem
Als je de moeite had genomen om even na te kijken hoe groot het bedrijf zou zijn ( https://en.wikipedia.org/wiki/Leoni_AG ) dan blijkt die 40M dus binnen de grenzen van 'normaal'. Sigh...
01-09-2016, 16:09 door _R0N_
Door Anoniem: En dan bel je niet eerst even van; joh, dit zijn bedragen waar je een wijk mee kunt bouwen klopt dit? Sigh...

Niet als dat vaker voorkomt, 40 miljoen is veel maar het zal niet in 1 overschrijving gedaan zijn.
Er zijn bedrijven waar overschrijvingen van enkele miljoenen de normaalste zaak van de wereld is..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.