image

Test met betalen via iDeal-qr-codes uitgebreid

donderdag 1 september 2016, 14:41 door Redactie, 10 reacties

Een test met het betalen via iDeal-qr-codes is de afgelopen vakantieperiode verder uitgebreid, zo laat Betaalvereniging Nederland vandaag weten. De organisatie is daarvoor met verschillende nieuwe aanbieders een samenwerking aangegaan.

Voor het betalen via iDeal-qr-codes wordt er gebruik gemaakt van de iDeal-app en een qr-code. Door met de app een iDeal-qr-code te scannen wordt een kant-en-klare iDeal-betaling in de bank-app op de smartphone van de gebruiker klaargezet. Daardoor worden een paar stappen in het gebruikelijke iDeal-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden moet de gebruiker de transactie bevestigen, bijvoorbeeld door zijn mobiele pincode in de bank-app in te voeren.

De qr-codes kunnen op kassa's, affiches, stickers, beeldschermen, facturen en kassabonnetjes worden geplaatst. Tijdens de collecteweek van KWF Kankerbestrijding in Gouda, bij de snackbalie van de Hema in Voorschoten, voetbalclub NAC en het paardenevenement Outdoor Brabant, alsmede advertenties van Eye Care Foundation en Justdiggit, kan er nu via de iDeal-qr-codes worden betaald.

Reacties (10)
01-09-2016, 15:00 door Anoniem
O wat mooi. Maar ook hiervoor ga ik geen smartphone aanschaffen.
01-09-2016, 16:23 door Anoniem
Nu is het wachten totdat iemand de qrcode weet aan te passen zodat er een ander rekeningnummer word gebruikt, nieuwe sticker printen en die er proberen ongezien overheen te plakken. Het nieuwe skimmen :)
01-09-2016, 18:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-09-2016, 08:31 door Anoniem
Weer de bekende zure reacties. Gelukkig is er voor dit soort mensen altijd nog een alternatief: CASH. Gewoon tienduizend euro in een sok onder je bed. En dan maar wachten tot er ingebroken wordt.
02-09-2016, 11:59 door Anoniem
Door Anoniem: Weer de bekende zure reacties. Gelukkig is er voor dit soort mensen altijd nog een alternatief: CASH. Gewoon tienduizend euro in een sok onder je bed. En dan maar wachten tot er ingebroken wordt.

Als je dit zegt snap je het niet helemaal en vraag ik me af wat je uberhaupt op een site zoals security.nl doet.
02-09-2016, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Nu is het wachten totdat iemand de qrcode weet aan te passen zodat er een ander rekeningnummer word gebruikt, nieuwe sticker printen en die er proberen ongezien overheen te plakken. Het nieuwe skimmen :)
Het gaat niet om een sticker, maar om een unieke eenmalig gemaakte QR-code. Deze code zal alleen gebruikt kunnen worden voor die betaling. Je ziet de naam van de winkel + het bedrag wat betaald gaat worden. Dit is minder fraude gevoelig dan een cash betaling.
02-09-2016, 14:50 door Anoniem
De iDEAL QR-codes zijn beveiligd tegen vervalsing. Je kunt ze niet lezen met een gewone QR-scanner en je kunt gewone QR-codes op hun beurt niet scannen met de iDEAL QR-app.
02-09-2016, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem: Nu is het wachten totdat iemand de qrcode weet aan te passen zodat er een ander rekeningnummer word gebruikt, nieuwe sticker printen en die er proberen ongezien overheen te plakken. Het nieuwe skimmen :)

De iDEAL QR-code is beveiligd tegen vervalsingen. Alleen door Betaalvereniging Nederland gecertificeerde betaalinstellingen kunnen werkende iDEAL QR-codes genereren.
02-09-2016, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat niet om een sticker, maar om een unieke eenmalig gemaakte QR-code.
En daarom geeft iDeal zelf aan dat ze op affiches en stickers gebruikt kunnen worden, en is een van de pilots een sticker op collectebussen van KWF Kankerbestrijding.
Door Anoniem: De iDEAL QR-codes zijn beveiligd tegen vervalsing. Je kunt ze niet lezen met een gewone QR-scanner en je kunt gewone QR-codes op hun beurt niet scannen met de iDEAL QR-app.
Niet helemaal correct, de QR-code kan prima gescand worden. De voorbeeldbetaling die ze op hun website hebben staan bevat als tekst deze URL:
https://qrcode.ideal.nl/3e359a6f-113a-4da7-bd54-37402195e8a9
De betaling is, beweert de pagina die je kan zien als je op die link klikt, alleen met de officiële iDeal-app uit te voeren. De QR-code zelf is een doodgewone QR-code die uitgelezen kan worden met elke QR-scanner. Als dat niet zo was was het geen QR-code geweest maar wat anders.
03-09-2016, 17:28 door [Account Verwijderd]
Ideal qr-code-ap mobiele code in de qr scan bakaap invoeren met een kan en klaar paardenevenement.

Nou, heel mooi, fijn en allemachtig prachtig reuze ideaal hoor!

(Pak nu toch maar mijn portemonnee met euro's en ga boodschappen doen. Het is 17:27 uur.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.