image

Hacker Guccifer veroordeeld tot 52 maanden cel

vrijdag 2 september 2016, 07:12 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-09-2016, 11:12

Een Roemeense hacker met het alias Guccifer die de online accounts van meer dan 100 mensen hackte, waaronder familieleden van George W. Bush, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 52 maanden. Daarnaast moet hij afstand doen van alle online opslagaccounts die informatie over slachtoffers bevatten en moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Voor de rechter liet de man weten dat hij vanaf oktober 2012 tot januari 2014 de persoonlijke social media- en e-mailaccounts van zo'n 100 Amerikanen had gehackt. Het ging onder andere om een familielid van twee voormalige Amerikaanse presidenten, zo blijkt uit de bekentenis. Vervolgens maakte hij privéberichten, medische en financiële informatie en persoonlijke foto's openbaar en deed hij zich voor als zijn slachtoffers.

Om zijn locatie te verbergen maakte hij van verschillende proxyservers gebruik. Verder verklaarde de Roemeen dat hij zijn computers en mobiele telefoon met een bijl had kapot geslagen toen hij vermoedde dat hij was ontmaskerd. Voor het inbreken op de accounts van zijn slachtoffers kreeg hij een gevangenisstraf van 28 maanden, terwijl hij voor identiteitsdiefstal tot een celstraf van 24 maanden werd veroordeeld, waardoor de totale duur op 52 maanden uitkomt, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.