image

Google Chrome blokkeert nu standaard Flash-trackers

vrijdag 2 september 2016, 07:21 door Redactie, 5 reacties

Met de lancering van Chrome 53 blokkeert de browser nu standaard Flash-trackers op websites. De maatregel is onderdeel van een plan om steeds meer Flash-content te blokkeren om gebruikers zo tegen aanvallen te beschermen en websites sneller te laten laden.

Volgens Google wordt inmiddels meer dan 90% van alle Flash-content op internet voor het volgen van internetgebruikers en analytics gebruikt. Het blokkeren van deze Flash-content zullen gebruikers dan ook niet direct merken, zo liet de internetgigant vorige maand al weten. De volgende stap in het proces om Flash-content op het web uit te faseren zal in december plaatsvinden. Met Chrome 55 zal voor alle websites standaard html5 worden gebruikt, behalve voor websites die alleen Flash ondersteunen. Voor deze websites krijgen gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen. Updaten naar Chrome 53 zal bij de meeste gebruikers automatisch gebeuren.

Reacties (5)
02-09-2016, 11:02 door Anoniem
Begrijp ik het goed dat Google niet wilt dat men via Flash kan tracken omdat dat een techniek is die ze zelf niet gebruiken om Jan en alleman te tracken/profilen?

"Wij zijn o zo goed bezig dus kom vooral Chrome gebruiken."
Zodat ze zelf wel informatie kunnen slurpen.
02-09-2016, 20:23 door Anoniem
Geachte lezers, is het gevolg vd Chrome actie dat ik heden bij de URL balk een rondje zie met daarin een vraagteken.
Voorbeeld: ik ga vaak even naar de voorpagina v kranten. Voorheen zag ik dan de naam die vooraf gegaan werd door
http of https. Heden zie ik rondje/vraagteken en (stel Volkskrant) indien ik het symbool met het rondje aanklik krijg ik de
melding dat de site onveilig is en een verhaal.

Verzoek: ben ik de enige die deze nieuwe aanpassing krijg of wordt dit standaard?
03-09-2016, 01:00 door Anoniem
Onder verwijzing naar melding 20:23 - rondje met vraagteken het volgende:
Bij mij tref ik inderdaad een cirkeltje aan en geen slotje. Niet met een vraagteken maar met de letter i van informatie. Eea heeft vermoedelijk te maken met de instellingen met Chrome. Lees uitzetten van (?) javascript - afbeeldingen - opvragen v data enz. Indien deze instellingen allemaal op aanbevolen staan zal wellicht het cirkeltje verdwijnen. Het slotje en https:// bij deze site v security.nl wordt wel aangegeven. Zo ook van tweakers en andere.
03-09-2016, 18:45 door Anoniem
Na het installeren van Chrome 53 werkt "HTTPS EVERYWHERE" niet meer, slechte zaak.
04-09-2016, 20:35 door Anoniem
Het betreft niet alleen deze Chrome extensie. Probeer de corrupte extensie te herinstalleren en repareren, maar dat werkt niet altijd. Sommigen rapporteren ook problemen met PrivacyBadger, die bij mij echter goed werkt.

Een alternatief voor je hier:
https://chrome.google.com/webstore/detail/kb-ssl-enforcer/flcpelgcagfhfoegekianiofphddckof/details

groet,

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.